Manşetler

DJI Air 2S güçlendirilmiş kamera özellikleriyle tanıtıldı – Video

dji air 2s özellikleri
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

DJI bir süredir işaretlerini verdiği yeni drone’u Air 2S‘i duyurdu. DJI Air 2S, orta boyutlu bir kameralı drone olma özelliğini taşıyor. Mavic markasını taşımıyor olması dikkat çekiyor. Bu da şirketin drone seçeneklerinde gerçekleştirdiği bir dönüşüm olarak okunabilir.

Apple’ın telefonlarında olduğu gibi bir “S” adlandırması yapılması dikkat çekici. Bu yeni drone’un selefinin bir güncellenmiş versiyonu olup olmadığı konusunda kafalarda soru işareti uyandırabilir. Bununla birlikte Air 2S de, önceki modelin üzerine yapılmış rötuşlamalar içeriyor gibi görünüyor. Tasarım birkaç çizgi değişikliğinin dışında tamamen aynı görünüyor. Aynı zamanda önde bir çift engel önleme özellikli kamera eklenmişe benziyor.

Ancak burada en önemli güncelleme kamera tarafında gibi görünüyor. Air 2S, 30 fps’de 20 megapiksele kadar fotoğraflar veya 5.4K video (veya 60 fps ve 150 Mbps’de 4K) çeken daha büyük (1 inç) bir sensör sunar. Bunların hepsi, önceki nesil üründe gördüğümüz 12 megapiksel fotoğraflar ve 60 veya 120fps’de 4K video gibi özelliklerin üstüne çıkıldığını gösteriyor.

Diğer kamera avantajları arasında, 4K/30fps’de Mavic Air 2’nin miktarını ikiye katlayan 4 kat dijital yakınlaştırma bulunuyor. Ayrıca 2.7K ve 1080p / 60 modlarında 6 kat yakınlaştırma seçeneği de vardır. 1080p/30fps oranında çekim yapmak sizin için sorun değilse, bu yakınlaştırma özelliğini 8 kata kadar sıkıştırabilirsiniz. Kameramanlar için Air 2S, üç renk profilini destekliyor: Normal (8 bit), D-Log (10 bit) veya HLG (10 bit).

595 gr ile Air 2S, 570 gr ağırlıklı selefinden daha ağır bir gövdeye sahiptir. Bu da şu anda biraz daha düşük görünen maksimum uçuş süresini açıklamak için yeterli olabilir. 31 dakika ile uçuş süresi Mavic Air 2’in 33 dakikasından biraz daha düşük. Bunun yanı sıra, yukarıda belirttiğimiz gibi bir çift engel kamerası da önceki modele göre eklenen yeni özellikler arasında bulunuyor.

DJI, şirketin hem uzaktaki hem de daha yüksek hızlardaki nesneleri tanıdığını iddia ettiği “binoküler yakınlaştırmayı” mümkün kılan bu iki yeni kamera ile dört engel sensörünün tamamının güncellendiğini iddia ediyor. Ayrıca DJI’nin OcuSync (video aktarım teknolojisi) için belirlediği yeni isim olan “O3” özelliği var. Bu sayede Air 2S’yi 7,5 mil uzağa (12 kilometre) kadar teorik olarak uçurabilirsiniz. Pratikte bu, video bağlantısının bu sınırlar dahilindeki herhangi bir mesafede daha kararlı olması gerektiği anlamına geliyor.

Her zamanki gibi, Spotlight 2.0, ActiveTrack 4.0 ve Point of Interest 3.0’ı içeren yerleşik akıllı uçuş modlarında bazı ince ayarlar mevcut. Bunların tümü çekimlerinize sinematik bir his vermeyi amaçlamaktadır. Daha da ilginci, geçtiğimiz günlerde 1 Nisan şakasıymış gibi gösterilen yeni “MasterShot” özelliği, önceden programlanmış uçuş yollarını akıllı otomatik düzenleme ile birleştiriyor.   otomatik düzenlemeler oluşturmak için bir tür ateş ve unut modu.

DJI Air 2S dün itibarıyla yurt dışında 999 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunuldu. Bu fiyat standart pakete ait. Buna ek olarak “Fly More” olarak adlandırılan, içinde üç adet pil, şarj istasyonu, ND filtreleri ve sırt çantasının bulunduğu bir paket de var.

İLGİLİ HABERLER