Eğlence

Disney+ canlı spor yayınlarına başlıyor

disney+

ESPN’in bazı canlı spor ve stüdyo programları bu yıl Disney+ ekranlarında yayınlanmaya başlayacak. Disney CEO’su Bob Iger, şirketin son finans raporunun değerlendirildiği toplantıda Hulu içeriklerinin Plus‘ta gösterilme sürecinin heyecan verici bir başlangıç yaptığını belirtti.

Iger, şu ifadeleri kullandı: “Bu takvim yılının sonuna kadar Disney+’a bir ESPN kutucuğu ekleyeceğiz ve böylece tüm ABD’li abonelere servis içindeki belirli canlı maçlara ve stüdyo programlarına erişim olanağı sunacağız. Gelişmiş bağımsız ESPN yayın hizmetimizin 2025 sonbaharında lansmanına hazırlanırken, bunu ESPN’i servisimizin izleyicileriyle buluşturmanın ilk adımı olarak görüyoruz.”

Iger ayrıca, ESPN+ abonelerinin de bu hizmetteki içeriğe yeni Disney+ kutucuğu aracılığıyla erişebileceklerini, dolayısıyla genel paketin abonelerinin aşağı yukarı her şeye tek bir uygulamada sahip olacağını belirtti.

Iger, Disney’in Disney+’ta herkese hangi sporları sunacağını tam olarak açıklamadı ancak ESPN’den yalnızca “mütevazı” miktarda program getireceğini açıkça belirtti. Şirket aynı zamanda Fox Sports ve Warner Bros. Discovery ile bu yılın sonlarında gelmesi planlanan ve NFL, MLB, NHL ve NBA maçlarını içerecek başka bir spor yayın hizmeti üzerinde de çalışıyor.

Disney+ en kârlı dönemini yaşadı

Bu arada Disney+, dört buçuk yıllık varlığının ilk kârlı çeyreğini yaşadı. Servisin 2024’ün ilk üç ayında 100 milyon dolar kaybetmesi bekleniyordu, ancak gerçekte 47 milyon dolar kâr elde etti; bu da kesinlikle Taylor Swift’in Mart ayında platformda gösterime giren Eras Tour konser filminin yardımıyla gerçekleşti.

Ancak Disney’in yayın işi bir bütün olarak (Hulu ve ESPN+’ı da içeriyor) çeyrekte 18 milyon dolar kaybetti. Bu, Disney’in yayın alanında genel kârlılığa doğru ilerlediğini ve ciddi anlamda geliştiğini gösteriyor. Zira şirket bir yıl önce bu alanda 659 milyon dolar kaybetmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER