Teknoloji

Discord Threads adlı ileti dizileri özelliğini kullanıma sundu

discord threads youtube

Discord, sunucuların hizmetteki karşılıklı konuşmaları iyileştirmesine izin vermek amacıyla salı günü Threads özelliğini kullanıma sundu. İleti dizileri veya Konular olarak Türkçeleştirebileceğimiz bu hizmet, Discord’un geçen yıl tanıttığı Yanıtlar özelliğinden belirgin bir şekilde farklı görünüyor. Kullanıcılar Windows, macOS, Linux, iOS, Android ve web’de eklenen “#” seçeneğini kullanarak yeni ileti dizisi sohbetleri oluşturabilecekler.

Threads, diğer birçok sohbet istemcisindekine çok benzer şekilde çalışıyor ve Discord kullanıcılarının bir sohbeti ana kanal akışından uzaklaştırmasına izin veriyor. İleti dizisi konuşmaları için ayrı bir yayın oluşturulur ve Discord sunucu yöneticileri, bir sunucunun hangi üyelerinin ileti dizilerine katılabileceğini denetleyebilir. Moderatörler, problemli oldukları takdirde insanları başlıklardan bile çıkarabilir.

discord threads

Ayrıca Discord hem genel hem de özel ileti dizilerini sunuyor. Bir kanaldaki herkese açık ileti dizileri, mesaj gönderme iznine sahip tüm üyelerin ileti dizilerini başlatmasına ve yanıtlamasına izin verir, ancak özel ileti dizileri belirli üyelerin özel olarak oluşturmasına ve sohbet etmesine olanak tanır. İnsanları özel bir ileti dizisine @ davet edebilir veya manuel olarak ekleyebilirsiniz.

Discords Threads içeriklerini 24 saat sonra otomatik olarak arşivliyor

Discord, kanallardaki dağınıklığı azaltmaya çalışmak için ileti dizilerini 24 saat içinde otomatik olarak arşivleyecektir. Arşiv sekmesindeki ileti dizilerini yine de okuyabileceksiniz, ancak arşivlendikten sonra yanıtlayamayacaksınız. Sunucu yöneticileri bunu varsayılan olarak arşiv için üç güne kadar yapılandırabilir, ancak bir sunucu Nitro güçlendirmelerle 2. seviyeye yükseltilirse, özel ileti dizileri ve bir haftalık arşiv seçeneği kullanılabilir olacaktır.

discord threads

İleti dizileri Discord’da bölünmüş bir görünüm panelinde açılır, kanal listesinde bir ileti dizisine tıklayarak bir ileti dizisini tam ekranda görebilirsiniz. Meşgul bir sunucuda bu, kullanıcılar birden çok ileti dizisi oluşturursa kanal listesinin boyutunun artabileceği anlamına gelecektir. Ancak genel amaç, tek bir kanalda aynı anda birden fazla farklı konuşmanın oluşturacağı sorun ve sıkıntılardan kaçınmaktır. Bu açıdan Threads daha aktif Discord sunucuları için kesinlikle faydalı olacaktır.

İLGİLİ HABERLER