Teknoloji

Discord kullanıcı adı değişikliğini zorlayacak

discord threads youtube
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Discord kullanıcı kimliklerinin işleyişi konusunda önemli bir değişikliğe gitmeye hazırlanıyor. The Verge sitesinin haberine göre, bu hamle kullanıcı isimlerinde değişikliği zorunlu hâle getirebilir. Şimdiye kadar platformda aynı kullanıcı ismine sahip hesaplar dört basamaklı etiketlerle birbirlerinden ayrılıyordu. Yeni sistemde herkese Twitter, Instagram ve diğer platformlardaki gibi özel bir kullanıcı ismi verilecek.

Platformun kurucularından Stanislav Vishnevskiy, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Bu değişikliklerin asıl amacı Discord’a gelen tüm yeni kullanıcılar için işleri çok daha kolay hâle getirmek istememiz. Kullanıcı adınızın ve kimliğinizin önemli olduğunu biliyoruz ve bazılarınızın bu değişikliği beğenmeyebileceğini ve buna katılmayabileceğini anlıyoruz.”

Dört basamaklı etiketlerin asıl amacı, herkesin istediği kullancı adını alabilmesiydi. Ancak zaman içinde bu durum, platform için bir yük hâline gelmiş gibi görünüyor. Şirket mevcut kullanıcı isimlerinin insanların hatırlaması için “karmaşık veya belirsiz” olduğunu vurguluyor.

Discord’un yeni sistemi önümüzdeki haftalarda hayata geçecek

Discord yeni sistemi önümüzdeki haftalarda hayata geçirecek. Kullanıcılar bu değişikliği yapabilecekleri zaman bir bildirimle bilgilendirilecek. 2015’te kurulan platformda ilk zamanlardan beri olan kullanıcılara bu süreçte öncelik verilecek. Eski kullanıcı adı ve etiketi bir tür “takma isim” olarak işlev görecek. Böylelikle kullanıcıların bulunması kolaylaşacak.

İLGİLİ HABERLER