Teknoloji

Digg Reader web ve iOS uygulamalarıyla herkese açıldı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google Reader’ın mirasını yemeye niyetli servislerden biri olan Digg, Digg Reader RSS okuma servisini geçen hafta sonu itibarıyla herkesin kullanımına açtı. Geçen hafta içinde iOS uygulamasına da RSS okuyucu özelliğini entegre etmiş olan Digg’in yeni Reader servisi böylelikle hem web hem de iOS platformlarından ulaşılabilir hâle geldi.

digg-reader-010713

Digg Reader şu an için Feedly veya Newsblur gibi rakiplerdeki bazı özelliklerden yoksun olmasıyla dikkat çekiyor. Ancak sade ve sezgisel arayüzü sayesinde Google Reader’dan geçiş yapanlar görünüşü pek de yadırgamayacaktır. Google hesabıyla girişin zorunlu olduğu Digg Reader’da kayıtlı RSS bağlantıları hızlı şekilde Digg tarafına aktarılabiliyor. Abonelikler tamamlandıktan sonra kullanıcılar Digg üzerinden haber takibi ve kayıt yapabiliyor, beğendikleri bağlantıları Facebook veya Twitter üzerinden paylaşabiliyor.

Digg Reader’ın herkesin kullanımına açıldığının duyurulduğu yazıda şirket işlerin henüz bitmediğini, yapılacak bazı işlerin olduğunu kaydetti. Android uygulamasının yolda olduğunu belirten şirket Evernote gibi servislerle de entegrasyonu sağlayacak. Ayrıca arama motoru ve bildirimler de servise eklenecek. Digg Reader’a digg.com/reader adresinden erişebilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER