Teknoloji

Digg CEO’su: Digg Reader ayrı bir uygulama olmayacak

Google’ın Google Reader’ı kapatma kararı almasının ardından oluşacak boşluğu doldurmaya talip isimlerden biri de Digg olmuştu. New York’ta düzenlenen Internet Week etkinliğinde sahneye çıkan Digg CEO’su Andrew McLaughlin yeni servisleri hakkında açıklamalarda bulundu. McLaughlin’in açıklamasının en can alıcı noktasıysa Digg Reader’ın bağımsız bir uygulama olmayacağını söylemesi oldu.

digg-ceo-AndrewMclaughlin

Google’ın Reader ile kararını açıklamasından kısa bir süre sonra oluşan boşluğu dolduracak yeni bir servis hazırlayacağını açıklayan Digg, RSS ürününün Google Reader’ın en iyi özelliklerine sahip olacağını iddia etmişti. McLaughlin konuşmasında servisin yapısı hakkında bilgiler verirken, Digg Reader’ın mevcut Digg uygulaması içine yerleştirileceğini belirtti. Digg ekibi Digg Reader’ın beta sürümünün haziran ayında yayınlanacağını açıklamış ve serviste basitlik, hız, senkronizasyon ve taşıma yeteneği üzerine odaklandıklarının altını çizmişti.

Digg web birleştirme sektöründe önemli bir tecrübeye sahip. Digg’i satın alan Betaworks ekibi 2010 yılında hazırladığı News.me adlı servisle haberleri okuyuculara kolay sindirilebilir bir formatta ulaştırmayı hedeflemişti. Betaworks Digg’i satın aldığı zaman News.me’nin bazı özelliklerini sosyal haber servisine aktarmayı da ihmal etmemişti.

Çok temiz, çok basit ve çok sade bir şey hazırlamak istediklerini söyleyen McLaughlin, Digg Reader’ın bir üretim aracı olacağını, içeriğin düzenlenmesini ve sıralanmasını sağlayacağını dile getirdi. Digg CEO’su bir süre önce satın alınan Instapaper’ın ise şu an için Digg Reader’ın içine yerleştirilmeyeceğini sözlerine ekledi.

İlgili >> The Next Web

İLGİLİ HABERLER