Teknoloji

Dell’in kârı geçtiğimiz yılın ilk çeyreğine göre yüzde 33 azaldı

Dell, hayal kırıklığı yaratan ilk çeyrek sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı. Şirketin kârı 2011’in ilk çeyreğine göre %33 oranında geriledi. Aynı dönemde gelirlerde de %4 oranında bir azalma yaşandı. CFO Brian Gladden, kamu sektörünün ve özel şirketlerin harcamaları kısmasına neden olan belirsiz ekonomik ortamın bu sonuçlarda etkili olduğunu dile getirdi. Dell daha önce tüketici grubundan kurumsal tüketime kayma yönündeki kararını açıklamıştı.

Şirketin PC biriminin gelirleri bir önceki çeyreğe göre %6 azaldı. Tüketici grubundaki satışlar ise %12 oranında geriledi. Dell’e göre bu düşüş Tayland’daki sel, tüketicilerin tabletlere yönelişi gibi faktörler sonucu ortaya çıkmış durumda. Dell’in kurumsal kısımdaki satışları da şirketin istediği seviyede seyretmiyor. Şirketin kurumsal satışları %3 azalırken, kamu sektöründeki satışlar da %4 oranında geriledi.

Uzmanlar ile yapılan bir görüşme esnasında, CEO Michael Dell şirketin Windows 8’e dair planlarını da açıkladı. Windows 8’e geçişin zaman alacağının belirten Dell, bir çok şirketin halen Windows 7 ‘yi benimsemesinin bu durumu yaratacağını ifade etti. Dell, Microsoft’un yeni işletim sisteminin çıkışının ardından, şirket olarak tabletler de dahil olacak şekilde tam teşeküllü bir entegrasyon sağlayacaklarını sözlerine ekledi.

İlgili – Dell

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER