Teknoloji

Dell XPS 13 8’inci nesil Intel işlemciler ile güncelleniyor

dell xps 13
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

dell xps 13Dell bir dizi dizüstü bilgisayarını Intel’in en yeni işlemcileriyle, daha doğrusu sekizinci nesil revize edilmiş Kaby Lake yongalarıyla yükseltiyor. Listenin en başında yer alan XPS 13 için Intel’in dört çekirdekli iki yongası seçenek olarak sunuluyor. Bunlardan bir tanesi 1.6 GHz, 3.4 GHz hıza çıkabilen Core i5, diğeriyse 1.8 GHz, 4 GHz hıza çıkabilen Core i7 işlemciyle geliyor.

Yeni işlemcilerin hepsi bir seferde çıkmayacak. 12 Eylül’de, Dell öncelikle Core i7 yongalı versiyonu çıkaracak. Ekim ayında ise i5 yongalı bilgisayar gelecek. Söz konusu tarihler yurt dışı tarihleri, ancak ilerleyen aylarda bu yeni Intel işlemcili bilgisayarların Türkiye’ye de gelmesini bekleyebiliriz.

Yeni işlemci seçenekleri dışında, XPS 13’te fazla değişen bir şey yok gibi görünüyor. 2015 yılında çıkan dizüstü bilgisayar en etkileyici ve eşsiz tasarımlardan bir tanesine sahipti. Ancak şimdilerde diğer PC üreticileri de benzer tasarımlara sahip, ince ekran çerçeveli dizüstü bilgisayarlar çıkarıyor.

XPS 13’e gelen güncellemeler dışında, Dell sekizinci nesil işlemcileri giriş seviyesi Inspiron serisine de getiriyor. Bunların arasında Inspiron 5000 ve Inspiron 7000 2’si 1 arada modellerin 13 ve 15 inç ekranlı versiyonları ve standart Inspiron 7000 de bulunuyor. 17 inç, Inspiron 7000 2’si 1 arada bilgisayara da 8’inci nesil Intel işlemciler geliyor.

Bu dizüstü bilgisayarlar için, 8’inci nesil işlemciler 7’nci nesil işlemcilerin yerini alacak, başlangıç fiyatları korunacak. Inspiron 5000 2’si 1 arada modelde ise aktif kapasitif ekran kalemi seçeneği bulunacak. Tüm bu modeller de 3 Ekim’de satışa sunulacak.

Bu arada belirli ülkelerde Inspiron 7000‘in roze altın renk seçeneği de satışa sunulacak.

İLGİLİ HABERLER