Teknoloji

Dell Visor Windows Karma Gerçeklik başlığı ekimde satışa sunulacak

dell visorDell Visor ile Microsoft’un Windows Karma Gerçeklik platformuna ilk adımını atmaya hazırlanıyor. Başlığı sonunda görücüye çıkaran şirket, Visor’un ekim ayında satışa sunulacağını açıkladı. Dell’in ilk Windows Karma Gerçeklik başlığının ABD’deki fiyat etiketinde 349.99 dolar yazacak. İki kontrol cihazını almak isteyenlerin ise 449.99 dolar ödemesi gerekecek.

Dell, Windows Karma Gerçeklik platformu için bir başlık geliştirmeyi planladığını yeni platformun duyurulduğu mayıs ayında açıklamıştı. Microsoft tarafından “Karma Gerçeklik” olarak tanımlanan deneyim, başlıkların ön tarafına yerleştirilen kameralar sayesinde sanal ve artırılmış gerçeklik arasında bir tecrübe vadediyor.

Ancak Microsoft’un bu vaadine rağmen, ilk demolarda platformun sanal gerçekliğe daha yakın durduğu belirtiliyor. İlk dalga Karma Gerçeklik başlıklarının genelinin sanal gerçekliğe daha yakın olması muhtemel görünüyor.

Dell Visor fiyat bakımından sanal gerçeklik başlıklarıyla yarışıyor

Microsoft, Windows Karma Gerçeklik başlıklarının fiyat etiketlerinde “uygun” rakamların yazmasını amaçlamıştı. Ancak Visor’un 349.99 dolarlık fiyat etiketiyle daha yetenekli sanal gerçeklik başlıklarıyla yarıştığı görülüyor. ABD’de HTC Vive ve destekleyen aksesuarlarını satın almak için 599 dolar ödemek gerekiyor. Oculus Rift ise kontrol cihazlarıyla birlikte 399 dolar karşılığında satın alınabiliyor. Fiyat etiketlerinde yazan rakamların yakın olması, Microsoft ve Dell’in potansiyel müşterileri çekebilmek adına sağlam bir özelliğe ve satış stratejisine sahip olması gerektiğini gösteriyor.

Dell Visor’u kafaya yerleştirmenin oldukça kolay olduğu belirtiliyor. Yüze takılıyken döndürülebilmesi de Visor’un dikkat çekici özellikleri arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER