Teknoloji

Dell Venue 8 Pro ve 11 Pro tabletler Windows 8.1 ile geliyor

Dell, Venue serisine mensup iki yeni Windows 8.1 tableti duyurdu: Venue 8 Pro ve Venue 11 Pro.

dell-venue-8-pro-031013 Venue 8 Pro, 8 inç HD IPS dokunmatik ekrana sahip, ayrıca sayısallaştırıcı kalem de opsiyonel olarak sunuluyor. Entegre LTE bağlantılı versiyonu da sunulan bu tablet Intel Atom Bay Trail işlemciyle sunuluyor.

Venue 11 Pro’da ise çıta biraz daha yükseliyor; 11 inç Full HD ekran, çıkarılabilir klavye ve Active Stylus sayısallaştırıcı kalem seçeneği yer alıyor. Öte yandan Venue 11 Pro Intel Core i3 veya i5 Haswell yongalarından biriyle konfigüre edilebiliyor. Ayrıca daha ucuz fiyatlı Bay Trail seçeneği de mevcut.

Venue 11 Pro için iki farklı klavye seçeneği bulunuyor. Dell Slim Keyboard fazla hantallık yaratmayan ve tablet kullanılmadığı zaman ekranı da koruyan özellik taşıyor. Dell Mobile Keyboard ise entegre pil ve tam boyutlu klavye barındırıyor.

dell-venue-11-pro-031013Ayrıca Venue 11 Pro için Tablet Display Dock adı verilen bir yerleştirme istasyonu da bulunuyor. Bunun üstünde harici ekranlara bağlamayı sağlayan iki çıkış, bunun yanı sıra USB 3.0 portları da bulunuyor. Office 2013 Ev ve Öğrenci paketi de her iki cihazda yüklü olarak geliyor.

Dell geçtiğimiz ay Windows tabletlerinde ARM işlemcilere yer vermeyeceğini açıklamıştı. Bu açıklamanın ardından yeni tanıtılan Windows tabletlerde Windows RT seçeneğini görmemek çok da sürpriz sayılmıyor.

Venue 8 Pro için 299 dolarlık ABD fiyatı belirlendi. Venue 11 Pro’nun fiyatı da 499 dolardan başlayacak. Tablet Display Dock için de 99 dolarlık fiyat belirlendi. Windows 8.1 tabletler kasımdan itibaren satışa çıkmış olacak.

İlgili >> SlashGear

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER