Teknoloji

Dell: Siber korsanlar müşteri bilgilerimizi çalmış olabilir

dell oyun

Dell internet sitesi aracılığıyla bir açıklama yaparak 9 Kasım’da sunucularına ve ağına yönelik bir siber saldırıyı engellediğini açıkladı. Şirket tarafından yapılan duyuruda, ağda izinsiz bir etkinliğin tespit edilmesinin ardından harekete geçildiği ve gerekli aksiyonların alındığı belirtildi.

Saldırganların müşteri isimlerini, e-posta adreslerini ve karıştırılmış şifreleri ele geçirmeye çalıştığı belirtilirken, bu girişimin başarılı olup olmadığı konusunda bilgi verilmedi. Kredi kartı bilgilerinin ise saldırıdan etkilenmediği açıklandı. Dell’den müşterilere yönelik yapılan açıklamada müşteri bilgilerinin ele geçirildiği konusunda bir kanıta ulaşılamadığı belirtilse de, şirket tarafından yapılan ikinci bir açıklamada biraz daha farklı ifadeler yer alıyor. Söz konusu açıklamada bazı bilgilerin Dell’in ağından çıkarılmış olabileceği, ancak araştırmalar sonucunda henüz bunu destekleyen bir kanıta ulaşılamadığı ifade edildi.

Saldırı girişiminin ardından bir dijital adli araştırma şirketine başvuran Dell, resmi yetkilileri de durumdan haberdar edip tüm kullanıcılarının Dell.com hesaplarının şifrelerini sıfırladı. Şirket aynı şifreyi başka platformlarda kullananlara da şifrelerini değiştirmelerini önerdi.

Dell tarafından CNET‘e yapılan açıklamada, saldırıdan etkilenmiş olması muhtemel hesapların sayısı konusunda bilgi verilmedi. Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Bu gönüllü bir açıklama olduğu için ve ortada müşteri bilgilerinin çalındığına dair kesin bir kanıt bulunmadığı için potansiyel bir sayı açıklamak düşüncesiz bir hareket olabilir.”

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER