Teknoloji

Dell ve Alienware’ın yeni oyun dizüstü bilgisayarları tanıtıldı

dell g serisiDell oyun oynamayı sevenleri hedefleyen yeni nesil oyun dizüstü bilgisayarlarının duyurusunu gerçekleştirdi. Dell G3, G5 ve G7 dizüstü bilgisayarlarının her biri Nvidia GTX 1050, 1050 Ti ve 1060 Max-Q GPU’ları içeriyor.

Intel’in yeni duyurusunu gerçekleştirdiği, dizüstü bilgisayarlara özel altı çekirdekli Core i9 CPU seçeneğini G5 ve G7 modellerinde görüyoruz. Ayrıca serinin tüm üyelerinde 8. nesil Intel Core işlemcileri sunuluyor. G7’de 4K panel opsiyonel olarak sunulurken, G3’ün de 17 inç ekranlı versiyonu bulunuyor.

Dell G3’ün yurt dışı fiyatı 749 dolardan başlarken, G5 799 dolar, G7 de 849 dolardan başlayan fiyatlarla sunuluyor. Temel modellerde düşük dönüş hızlarına sahip sabit disk sürücüleri ve kısıtlı miktarda RAM bulunuyor. Ancak fiyat yükseldikçe, depolama birimi olarak SSD’yi seçmek, aynı zamanda daha fazla RAM’e sahip olmak da mümkün oluyor.

Dell’in yeni nesil oyun bilgisayarları 16 Nisan’dan itibaren satışta olacak. Aynı zamanda belirli modeller daha şimdiden kısıtlı da olsa satışa sunuldu.

alienwareÖte yandan Dell, Alienware markası altında da yeni oyun dizüstü bilgisayarlarının duyurusunu gerçekleştirdi. Yeni Alienware 15 ve 17 oyun dizüstü bilgisayarları dün itibarıyla, sırasıyla 2400 ve 4000 ABD dolarından başlayan fiyatlarla satışa sunuldu. Aynı zamanda ek seçenekler 10 Nisan’dan itibaren $ 1450 ve 1600 ABD doları seviyelerinde satışa sunulacak.

Yeni Alienware 15 ve 17 oyun dizüstü bilgisayarlarının her ikisi de, yeni 8. nesil Intel Core i5, Core i7 ve Core i9 işlemci seçenekleriyle sunuluyor.  Alienware dizüstü bilgisayarlarda ilk defa 5,0 GHz’e kadar hız aşırtma desteğiyle geliyor. Yeni dizüstü bilgisayarlar, Alienware Cryo-Tech v2.0 adlı gelişmiş soğutma sistemiyle sunuluyor. Bu, daha yüksek çekirdekli CPU’yu daha iyi soğutmak için yüzde 50 oranında daha ince fan kanatları ve bir buhar odası kullanıyor. Alienware, bunun AAA oyunları ve sanal gerçeklik uygulamalarına yüzde 10’luk bir performans artışı sağladığını söylüyor.

Ware Komuta Merkezi ile yeni ve tecrübeli oyuncular daha hızlı overclock imkanı elde ederken ve Alienware oyun dizüstü bilgisayarlarını optimize etmek de mümkün oluyor. Yazılım aynı zamanda neredeyse sonsuz özelleştirmeye izin vermek için tam RGB renk desteği ile 13 aydınlatma bölgesi için kontrol sunuyor. Alienware ayrıca Epic Black adlı yeni bir renk seçeneğini de ürün serisine ekledi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER