Eğlence

Deezer artık Amazon Alexa ile çalışabiliyor

Amazon Alexa’ya Deezer desteğini ekledi. Böylelikle kullanıcılar müzik servisini doğrudan sesle kontrol etme imkanına sahip oluyor. Böylelikle yurt dışındaki kullanıcılar aralarında Amazon’un Echo serisi hoparlörlerinin, Sonos One’ın, UE Megablast ve Blast’ın da bulunduğu çeşitli Alexa özellikli cihazlarda Deezer’ı daha rahat biçimde kontrol edebilecek.

Deezer Alexa’nın sesli kontrollerine entegre edilen en son müzik servisi oldu. Listede Amazon Music, Spotify, Pandora, TuneIn, SiriusXM, iHeartRadio ve bunun gibi birçok müzik dinleme servisi bulunuyor. Söz konusu işlev aralarında ABD, İngiltere ve Almanya’nın da bulunduğu 66 farklı ülkede kullanıma sunuldu. Amazon Alexa Türkiye’de kullanılamadığı için, bu entegrasyondan Türkiye’deki kullanıcılar da yararlanamayacak.

Deezer Premium+ kullanıcılarının Deezer’ın Flow özelliğinden yararlanabileceği belirtiliyor. Bu özellik sayesinde Alexa’nın sesli komutları üzerinden, hiç bitmeyen kişisel soundtrack albümünü başlatmak, aynı zamanda klasik çal, duraklat ve müzik arama seçeneklerinden yararlanmak mümkün oluyor. Ayrıca kullanıcılar Deezer’ı Alexa cihazlarında varsayılan müzik hesabı olarak da ayarlayabilecekler, ancak bu özellik hâlâ yakında sunulacaklar arasında gösteriliyor.

İLGİLİ HABERLER