Teknoloji

Dark Sky daha gelişmiş hava durumu tahminleri sunmak için iPhone sensörlerinden faydalanacak

dark-sky-220615

iPhone sahipleri cihazları aracılığıyla hava durumu bilgilerine diledikleri yerde erişebiliyor. Dark Sky’ın iOS uygulamasında yapılan son güncelleme ile iPhone hava tahminlerinin şekillendirilmesine de yardımcı oluyor. iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’ın barometresinden faydalanan Dark Sky, böylelikle basınç değerlerinin okunmasına da yardımcı olabiliyor.

Dark Sky böylelikle kısa vadeli hava tahminlerini iyileştirmeyi planlıyor. Daha önce de çeşitli uygulamalar, kullanıcılar tarafından sağlanan basınç bilgilerinden faydalansa da, hiçbirinin Dark Sky kadar popüler olmadığını söylemek gerekiyor.

Dark Sky’ın hava tahmin sürecine katkı sağlamayı düşünmeyenlerin bile son güncellemeyi denemesinde fayda olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Güncellemeyle birlikte kullanıcılarına yeni bir görsel tasarım sunan Dark Sky, hava durumundaki büyük değişiklikler için özel bildirimler oluşturmayı da mümkün kılıyor. UV indeksini de gözlem altında tutan Dark Sky’ı iTunes App Store Türkiye mağazası üzerinden indirmek mümkün değil.

İLGİLİ HABERLER