Eğlence

Cyberpunk 2077’ye görüntülerin gerçekçiliğini artıracak yeni bir mod geliyor

cyberpunk 2077

Nvidia oyun geliştiricilerine ışın izleme teknolojisinin yolun sonu olmadığını hatırlatıyor. Cyberpunk 2077 için hazırlanan “Overdrive Modu” isimli en yeni teknoloji ön izlemesi, yol izleme teknolojisini beraberinde getiriyor. Oyunları daha iyi gösterme konusunda bir sonraki aşama olan adım izleme teknolojisi ile oyuncuların pahalı ekran kartları almaya devam etmesi hedefleniyor.

Söz konusu teknolojiyi daha önce başka oyunlarda görmek de mümkün olmuştu. Minecraft, Portal ve Quake II gibi grafik açıdan daha “ilkel” oyunlar adım izleme teknolojisini destekliyor. Nvidia, bu desteğe sahip oyunların artması için bir geliştirici kiti de duyurdu.

Işın izleme teknolojisinde tek bir ışık huzmesi sanal sahne boyunca takip edilirken, yol izleme teknolojisi ışığın bir ortamda dolaşmasını izleyecek ve böylelikle gerçek dünyadaki görüntülere daha fazla yaklaşılabilecek. Yakın yüzeylerin ışığı nasıl emeceklerine veya yansıtacaklarına karar veren bu teknoloji, daha yumuşak gölgeler üretecek ve böylelikle oyuncuların beyinlerini “gerçek” bir şeyle karşılaştıkları konusunda daha güçlü şekilde ikna edilebilecek.

Cyberpunk 2077’ye yol izlemeyi getirecek teknoloji 11 Nisan’da dağıtıma çıkacak

Cyberpunk 2077’de bu teknolojiyi deneyimlemek için en güçlü Nvidia RTX 40 serisi ekran kartlarından birine sahip olmak gerekiyor. Yine de, Nvidia’nın endüstriyi bu teknolojiye doğru yönlendirmesinin önemli olduğu rahatlıkla söylenebilir.

Cyberpunk 2077 oyuncularının yol izleme teknolojisini deneyimlemesini mümkün kılacak “Overdrive Modu” isimli teknoloji ön izlemesi 11 Nisan’da dağıtıma çıkacak.

İLGİLİ HABERLER