Teknoloji

CyanogenMod CM13’ün nightly sürümünü yayınladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

CyanogenMod-logo-300115

CyanogenMod’un Android Marshmallow versiyonu CM13’ün gerçek anlamda kararlı versiyonları için ilk adım atıldı. CM13’ün “nightly” olarak nitelendirilen erken safhadaki sürümü kısıtlı sayıdaki cihaz için yayınlandı. Nightly sürümleri test etme konusunda hevesli olanlar için detaylar bu haberde yer alıyor.

CyanogenMod hâlâ en popüler özelleştirilmiş Android ROM’ları arasında yer alıyor. Geliştiriciler de birçok kişinin CM13’ün çıkışını beklediğini dile getiriyor. CyanogenMod 13’ün nightly sürümü OnePlus One, Google Nexus 7, LG G4, Samsung Galaxy Tab Pro 8.4, LG G Pad 7.0, LG G3 Verizon ve Moto X 2014 cihazları için yayınlandı.

CyanogenMod 13’ün nightly sürümünün desteklediği cihaz listesi uzun değil, ancak zaman geçtikçe ve CM13’ün kararlılığı arttıkça, daha fazla cihazın desteklenenler arasına girdiğini göreceğiz. CyanogenMod’un konuyla ilgili olarak yayınladığı blog yazısında da desteklenen cihazlar listesinin büyüyeceği ve yeni cihazların çok yakında ekleneceği belirtiliyor.

Eğer siz de CM13’ün nightly sürümünün desteklediği cihazlardan birine sahipseniz ve bu konuda ilgiliyseniz, öncelikle cihaza özelleştirilmiş ROM yüklemeyi nasıl yapacağınız konusunda bilgi ve tecrübe sahibi olduğunuzdan emin olmanızı öneririz. Nightly sürüm, birçok hatanın ve kararsızlığın bulunabileceği, hatta performans ve kalite düşüklüğünün olabileceği anlamına geliyor. Eğer bunları kabul ediyor ve bütün riskleri göze alıyorsanız, aşağıdaki kaynak bağlantıyı takip ederek kurulum için gerekli adımları ve indirme bağlantılarını bulabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER