Teknoloji

Cortana Xbox One ön izlemesine beklenenden daha erken geldi

cortana-xbox-one-121015

Microsoft’un dijital asistanı Cortana’nın Xbox One’a resmen giriş yapması için 2016’yı beklemek gerekiyor. Ancak yeni Xbox kontrol panelinin beta sürümünü kullananlar, Cortana’ya erken erişim imkanını elde etmiş durumda. Ortada henüz resmi bir dağıtım olmasa da, bazı Xbox One sahipleri Cortana’yı ayarlar paneli üzerinden A tuşuna birkaç kez basarak aktive edebildiklerini ortaya çıkardılar.

Cortana Xbox One’da çalıştırılmasının ardından, anında aktif olan uygulamanın veya oyunun köşesinde küçültülüyor. Xbox One ön izleme sürümü de Windows 10 ile çalıştığı için görüntü veya deneyim bakımından diğer Windows 10 cihazlarıyla aynı çizgi tutturuluyor. Kullanıcılar “Hey Cortana” komutuyla sanal asistanı sesli olarak aktive edebiliyor.

Microsoft, Xbox One kullanıcılarının Cortana aracılığıyla arkadaşlarına “parti sohbeti” daveti göndermek gibi işlemleri yerine getirmesini planlasa da, mevcut fonksiyonların oldukça temel seviyede olduğu belirtiliyor. Xbox One sahipleri Cortana aracılığıyla takvim randevularına, haberlere, hisse senedi bilgilerine erişebilecek.

Microsoft’un 2015 sona ermeden Xbox One ön izleme sürümünde Cortana’ya erişimi resmen sağlaması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER