Teknoloji

Cortana Xbox One’a seneye gelecek

Microsoft, halihazırda Xbox One’ın Windows 10 üstüne kurulu yeni kontrol panelini test ediyor. Çeşitli yeni özellikleri beraberinde getiren güncellemenin sunduğu en önemli yenilik olarak ise Cortana entegrasyonu ön plana çıkıyor. Microsoft, Cortana’nın Xbox One’ın kontrol panelinde nasıl çalışacağını daha önce yayınladığı videolarla gözler önüne sermişti.

Ancak gelen son açıklama, Cortana’nın kasım ayında Xbox One’a gelmeyeceğini ortaya koyuyor. Microsoft’tan Larry Hyrb, Cortana’yı bu yıl içinde Xbox One deneyim ön izlemesine eklemeyi planladıklarını, deneyimin oyunculara uygun hâle getirilmesinden emin olduktan sonra 2016 içinde Cortana’yı Xbox One kullanıcılarıyla buluşturacaklarını belirtti.

Gecikmenin kaynağı bilinmese de, Microsoft geçtiğimiz haziran ayında Cortana Xbox One entegrasyonunu duyurduğunda 2016’nın bahsi geçmemişti. O dönemde yayınlanan bir promosyon videosunda, Cortana’nın konuşma tanıma özelliği için zorunlu olduğu belirtilmişti. Bu gecikmenin özelliğin kulaklıklar tarafından da desteklenmesi için yapıldığını söylemek de mümkün.

Planlardaki bu değişikliğe rağmen, Microsoft yeni Xbox One özelliklerini ön izleme kullanıcılarına ulaştırmaya devam ediyor. Şirket, geçtiğimiz hafta sonu Xbox One’ın ön izleme programına yeni kullanıcılar ekledi. Xbox Windows 10 uygulaması için yayınlanan yeni beta ise parti sohbeti, satır içi bildirimler gibi özellikleri beraberinde getiriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER