Teknoloji

Cortana Windows 10 ile birlikte yeni ülkelere giriş yapacak

microsoft-cortana-170315

Microsoft sanal asistanı Cortana’yı daha fazla ülkeye getiriyor. 29 Temmuzda Windows 10’un yayınlanmasıyla birlikte Cortana ilk etapta ABD, İngiltere, Çin, Fransa, İtalya, Almanya ve İspanya’da kullanılabilir olacak, ancak çok yakında daha fazla ülkeye açılacak. Tahmin edebileceğiniz üzere, bu yeni ülkeler arasında Türkiye yer almıyor.

Microsoft Windows 10 için Cortana’yı Japonya, Avustralya, Kanada ve Hindistan’da önümüzdeki aylarda test etmeye başlıyor. Brezilya ve Meksika’da da yıl sonuna kadar faaliyete geçeceği belirtiliyor.

Bu politika Cortana’nın her bir bölgeye kademeli olarak, yavaş şekilde yayılacağını gösteriyor. Microsoft her bir ülkenin yerel kültürüne saygı duyarak geliştirmelerini yapıyor ve her bir ülke için özelleştirilmiş bilgileri de derliyor. Her bir ülkenin dil karakterlerine uygun bir Cortana sesinin belirlenmesi de bu çalışmalar arasında bulunuyor.

Microsoft Cortana’yı İtalya’da faaliyete geçirmek için hazırlanırken, yerel halkla görüşmeler yapmış ve onların İtalyan tarzı küçük motorsikletlerle, diğer bir deyişle scooter’larla yapılan esprilerden hoşlanmadıklarını farketmiş. Bunun sonucunda İtalya’da scooter’lar ile ilgili herhangi bir şakaya yer vermemiş. Bu tarz örnekleri Cortana’nın diğer ülke versiyonlarında da görmek mümkün.

Microsoft Cortana’yı yeni ülkelere getirmeden önce Windows 10 Insider programından gerekli testleri gerçekleştirecek, böylelikle dil destekleri geniş kapsamda yayılmadan önce eksiklikler giderilecek, daha sağlam ve saygılı bir Cortana deneyimi sunulacak.

İLGİLİ HABERLER