Teknoloji

Cortana Windows 10 ile birlikte yeni pazarlara giriş yapacak

Microsoft, dijital asistanı Cortana’yı daha fazla ülkede kullanıcılarla buluşturma yönündeki planlarını açıkladı. Windows 10’un 29 Temmuzda yayınlanmasıyla birlikte Cortana’ya ABD, Birleşik Krallık, Çin, Fransa, İtalya, Almanya ve İspanya’dan erişilebilecek. Microsoft, önümüzdeki aylarda Windows 10 için Cortana’yı Japonya, Avusturalya, Kanada ve Hindistan’da test etmeye başlayacak. Brezilya ve Meksika da 2015 sona ermeden Cortana’nın test edileceği ülkeler arasına katılacak.

Şirketin açıkladığı dağıtım planı kulağa yavaş gelse de, Microsoft hem her ülkede doğru bilgi sunmak hem de yerel kültüre saygı göstermek adına işleri ağırdan almayı tercih ediyor. Microsoft’tan Marcus Ash, her pazarda kendilerine doğru sesi bulmakta yardımcı olacak belli özellikler üstüne odaklandıklarını dile getirdi.

Microsoft, Cortana’yı İtalya’da faaliyete geçirmeye hazırlandığı sırada halkla mülakat yapmış ve scooter tipi İtalyan motorsikletleri hakkındaki şakaların ülkede pek hoş karşılanmadığını öğrenmişti. Şirket, bu araştırma sonucunda Cortana’nın yaptığı şakalarda scooter referanslarından uzak durmasına karar vermişti. Cortana’nın Japon versiyonu da kullanıcılarla iletişiminde daha ciddi bir dili tercih edecek.

Microsoft, Cortana’nın yeni pazarlara açılımını Windows 10 Insider programı çerçevesinde gerçekleştirecek. Böylelikle genişletilmiş dil ve bölge desteğinin hazır hâle gelmesinin ardından 5 milyon kişi daha Cortana’dan faydalanabilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER