Teknoloji

Cortana’ya Google Takvim desteği eklendi

microsoft cortana windows 10

Microsoft şimdi Cortana dijital asistanının Google Takvim verilerine erişmesine izin veriyor. Yazılım devi Cortana’ya yeni bir Gmail bağlantısı ekledi. Bu sayede dijital asistanın Google Takvim verilerine bağlanması mümkün hâle geliyor.

Cortana’nın henüz Windows 10’un Türkçe sürümünde çalışmadığını belirtelim. Yine de, Cortana’dan yararlanan Windows 10 kullanıcıları, eğer Gmail hesaplarını birincil hesapları olarak kullanıyorlarsa, bu yeni özellik sayesinde asistanla takvime kaydedilmiş randevulara kolaylıkla erişebilecekler, farklı takvimlerde anımsatıcılar kurabilecekler.

Yeni gelen Google Takvim desteği sayesinde, Harman Kardon’un Evoke cihazı gibi Cortana destekli hoparlörlerde komutlar kullanılarak takvim bilgilerine erişilebilecek. Ayrıca iOS ve Android’deki Cortana uygulamaları da Google Takvim bilgilerine erişip bunları okuyabilecek veya kullanabilecek.

Microsoft’un Cortana’da sunduğu Google Takvim desteği Windows 10 PC’lerine sunulmaya başlandı. Destekleyen sistemlerde, Cortana’nın dizüstü bilgisayar ayarları içinde bulunan bağlı hesaplar bölümünden söz konusu desteğin ayarları yapılabiliyor.

İLGİLİ HABERLER