Teknoloji

Corsair ilk dizüstü oyun bilgisayarını tanıttı

corsair voyager amd advantage edition
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

PC aksesuarı üreticisi olarak tanınan Corsair, ilk dizüstü oyun bilgisayarını gözler önüne çıkardı. Voyager AMD Advantage Edition adını taşıyan 16 inç ekranlı dizüstü bilgisayarın hedef kitlesinde oyuncuların yanı sıra yayıncılar da bulunuyor. AMD ile yakın iş birliği içinde geliştirilen bilgisayarda Ryzen 6000 serisi işlemciler ve Radeon RX 6800M GPU da mevcut.

Corsair 2019’da oyun bilgisayarları üreten Origin’i satın almıştı. Voyager AMD Advantage Edition’ın temelinde bu satın almanın etkili olduğu da söylenebilir.

Dizüstü bilgisayarın en dikkat çekici yönü ise klavyenin üstünde yer alan 10 tuş uzunluğundaki LCD makro çubuk. Elgato tarafından geliştirilen bu dokunmatik araç çubuğu, yayıncılara Steam Deck yazılımını kullanarak kontrolleri özelleştirme imkanını veriyor. Bilgisayarda fonksiyon tuşlarının fiziksel varlığını koruduğunu belirtmekte de fayda var.

Kullanıcılar buradaki tuşları farklı canlı yayın fonksiyonlarını yerine getirmesi için ayarlayabilecek. Böylelikle kullanıcılar yayını dizüstü bilgisayarlarından daha rahat şekilde yönetebilecek. Bu özelliklerin Zoom’u da desteklediğini hatırlatmakta fayda var.

corsair voyager amd advantage edition16 inç büyüklüğündeki ekran 2560 x 1440 piksel çözünürlüğe sahip. Yenileme hızı 240 Hz olan ekranın görüntü oranı 16:10. Eksiksiz bir klavyeyle gelen dizüstü bilgisayarın 1080p çözünürlüklü web kamerası fiziksel bir kapakla kapatılabiliyor.

Corsair işlemci konusunda Ryzen 7 6800HS ve Ryzen 9 6900HS olmak üzere iki seçenek sunuyor. Her iki işlemci de Radeon RX 6800M GPU ile destekleniyor. 32 GB DDR5 RAM ve 1 TB PCIe 4.0 M.2 NVMe SSD Ryzen 7 işlemcili versiyonda kullanıcıları bekliyor. Ryzen 9 versiyonunda ise 64 GB DDR5 RAM ve 2 TB PCIe 4.0 M.2 NVMe SSD depolama alanı bulunuyor.

corsair voyager amd advantage editionHer iki modelde de iki adet Thunderbolt 3 destekli USB 4.0 girişi mevcut. Bir adet USB 3.2 Gen2 Type-C girişi, USB 3.2 Gen 1 Type-A girişi, SDXC 7.0 kart okuyucusu, 3.5 mm. ses jakı, WiFi 6E ve Bluetooth 5.2 desteği de dizüstü bilgisayarda mevcut.

Corsair Voyager AMD Advantage Edition için henüz bir çıkış tarihi açıklanmış değil. Şirketin basın bültenine göre Ryzen 7 işlemcili model 2700 dolar, Ryzen 9 işlemcili versiyon ise 3000 dolar karşılığında satılacak.

İLGİLİ HABERLER