Teknoloji

Corning’in Willow Cam’ı 2016’dan önce esnek ekranlı cihazlarda yer almayabilir

Geçen yaz esnek Willow Cam’ın duyurusunu yapan Corning bu camın üretiminin yıl sonu itibariyle başlayabileceğini söylemişti. Ancak bu camın çok yakında tüketici elektroniği ürünlerinde yer almasını beklememek gerek. Corning Glass Technologies başkanı James Clappin’in Bloomberg’e verdiği demece göre üreticilerin esnek Willow Cam ekranlı ürünler geliştirmesi için en az üç yıl daha beklemeleri gerekecek gibi görünüyor.

corning-willow-040312

Clappin, Çin’de 800 milyon dolarlık bir LCD cam fabrikası açtıklarını dile getirdi, bununla birlikte insanların bu camı alıp onu bir ürüne yerleştirme yeteneklerinin kısıtlı olduğunu da dile getirdi. Corning şu anda “büyük” müşterilerine camı ürünlerine nasıl uygulayabilecekleri konusunda eğitimler veriyor. Bu arada Clapping Willow Cam’ın kullanıldığı esnek güneş paneli bariyeri gibi basit ürünlerin ise bu yılın ilerleyen aylarında çıkabileceğini kaydetti.

Corning’in en önemli müşterisi olarak Apple gösterilebilir, Gorilla Cam şirketin iPhone ve iPad’lerinde yer alıyor. Ayrıca bir süredir Apple’ın kavisli ekrana sahip bir akıllı kol saati üretmeyi planladığı şeklinde haberler ortalıkta dolaşıyor ve bu saatin camının da yine Corning tarafından üretileceği söyleniyor. Ancak Corning’in Willow Cam ile ilgili olarak dile getirdiği durum Apple’ın başka üretici arayışına başlaması gerekebileceğini gösteriyor. Bu arada Bloomberg Corning’e söz konusu dedikodularla ilgili görüşlerini de sormuş, ancak somut bir cevap alamamış.

İlgili >> Bloomberg, Corning

İLGİLİ HABERLER