Teknoloji

Corning Gorilla Glass 6 ile telefonunuz düşmelere karşı daha dayanıklı olacak

corning gorilla glass 6

corning gorilla glass 6

Corning Gorilla Glass 6’nın duyurusunu gerçekleştirdi. Bu yeni model öncekilere göre daha sağlam olmasıyla dikkat çekiyor. Şirketin söylediğine göre cam, 1 metre yükseklikten en fazla 15 kez düşüşe kadar sağlam kalabiliyor. Aynı zamanda Gorilla Glass 5’ten de iki kata varan oranda daha iyi olabiliyor.

Corning Glass başkan yardımcısı ve genel yöneticisi John Bayne, konuyla ilgili olarak, Corning Gorilla Glass 6’nın Gorilla Glass 5’e göre daha yüksek noktalardan düşüşlere kadar dayanıklılık sağladığını, daha da önemlisi birden fazla düşüşe karşı hayatta kalabilecek şekilde tasarlandığını söyledi.

Telefonlar giderek incelip daha çekici görünen cam ekranlar kullanılırken, incelik nedeniyle Gorilla Glass’ın yeni sürümlerindeki iyileştirmelerin kesintiye uğrayabileceği söyleniyordu. Ne de olsa, daha da güçlense de, daha ince cam daha zayıf camdır. Ne var ki, Corning kenardan kenara yayılmış ekranlara sahip olan telefonlar giderek daha da güçleniyor. Geçmişte gördüğümüz bazı telefonlarda öncelikle kenar çerçevesi kırılıyordu, bu da camda zayıflıklara yol açıyordu.

Ayrıca düşme direnci ve çizilme direnci arasında da bir denge noktası yakalamak gerekiyor. Corning de bu durumu geçmişte kabul etmişti. Şirket, Gorilla Glass 6’nın önceki nesillerle aynı seviyede çizilme direnci olduğunun altını çiziyor. Her ne kadar şirket yeni nesil Gorilla camın daha iyi olduğunu söylese de, yeni camla yapılmış telefonların çiziklere karşı daha dayanıklı olmasını beklememek gerekiyor.

corning gorilla glass 6

Gorilla Glass 6 şu anda üretim aşamasında bulunuyor ve akıllı telefon üreticilerine gönderilmeye başlandı. Önümüzdeki birkaç ay içinde de piyasaya sunulması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER