Teknoloji

Corning Gorilla Glass 4 ile gelecek akıllı telefonunuzun daha sağlam olacak

corning-gorilla-glass-4-201114

Mobil cihazların çoğunun ekranı küçük çatlaklara veya çizilmelere karşı belirli bir dayanıklılık sergiliyor, ancak esas problem telefonunuzu düşürdüğünüzde ve ekran parçalara ayrıldığında meydana geliyor. Neyse ki, Corning yeni ekran camı Gorilla Glass 4 ile birlikte kazara düşmelere karşı mobil cihazın ekranında oluşabilecek problemlerin üstesinden gelmeyi amaçlıyor.

Yeni formüle edilen kaplama malzemesi, kaldırım gibi sert yüzeylere çarpmalara rağmen zarar görmeyecek şekilde geliştirildi. Corning Gorilla Glass 4’ün mükemmel olmasa bile oldukça efektif sonuç verdiği söyleniyor. Geleneksel soda kireç camlar yerden bir metre yükseklikten düşmelerde daima kırılırken Gorilla Glass 4, yüzde 80 oranında sağlam kalacaktır. Diğer bir deyişle telefonunuza bir şey olmaması için dikkatli olmaya devam etmelisiniz, ancak daha fazla direnç sayesinde düşme durumunda çok az bir zararla atlatıp yola devam etmeniz mümkün olacaktır.

Corning yeni ekran camının test örneklerinin gönderimine ve sevkiyatlara başlandığını kaydetti. Yani çok yakında, özellikle de 2015’in başından itibaren çıkacak mobil cihazlardan Corning’in yeni nesil ekran camını göreceğiz. Her ne kadar Corning isim vermese de, birçok büyük telefon, PC ve tablet üreticisinin Corning’in yeni ekran camını kullanmaya hazırlandığını söyleyebiliriz. Yeni yılda satın alacağınız mobil cihazınızla düşmelere karşı içiniz daha rahat olacak gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER