Eğlence

Control 2 PS5, Xbox Series X/S ve PC’de oyuncularla buluşacak

control 2

Remedy henüz popüler oyunu Control’ün ortak oyun deneyimine odaklanan yan oyununu sergilemiş değil. Ancak bu durum şirketin Control’ün gerçek takipçisini duyurmaktan alıkoymuyor. Remedy ve yayıncısı 505 Games, Control 2’nin PS5, Xbox Series X/S ve PC’de oyuncularla buluşacağını açıkladı.

Bu açıklamayı sürpriz olarak nitelemek pek mümkün değil. İki şirket “büyük bütçeli” yeni oyunun sinyalini daha önce vermişti. Bunun Oldest House deneyimini özleyen herkes için iyi bir haber olduğu söylenebilir.

Oyunun yapımcıları oyuncuları bekleyen hikaye konusunda bilgi vermedi. Oyunun oynanışı ve çıkış tarihi konusunda da şu an için bir paylaşım yapılmış değil. Duyuruda paylaşılan görselde bile Kontrol Noktası olduğu düşünülen şey dışında pek fazla detay gösterilmiyor.

Control 2 için büyük bir bütçe ayrıldı

Yeni oyunda da Remedy’nin Northlight isimli oyun motoru kullanılacak. Ancak oyun için 51.5 milyon dolar gibi çok büyük bir bütçe ayrılmış durumda. Remedy, oyunun henüz “konsept” aşamasında olduğunun altını çizmeyi de ihmal etmiyor.

İlk Control oyununun gördüğü ilgiyi düşününce Remedy’nin devam oyununa bu kadar büyük bütçe ayırmasına pek şaşırmamak gerekiyor. 2019’da oyuncularla buluşan Control, 3 milyondan fazla kopya satmıştı. Oyun geçtiğimiz haziran ayından bu yana da 1 milyon oyuncuya ulaşmıştı. Eleştirmenler tarafından da beğenilen Control, 20 adet “yılın oyunu” ödülünün de sahibi olmuştu. Bütün bunlar bir araya gelince Control 2’ye verilen öneme pek şaşırmamak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER