Eğlence

CNN Plus açılışından bir ay sonra kapanıyor

cnn plus

Çevrimiçi içerik platformu CNN Plus, mart ayının son günlerinde yayın hayatına başlamıştı. Açılışının üzerinden henüz üç hafta geçen platform, bu ayın sonu itibarıyla kapanıyor. Variety’nin haberine göre, CNN Plus’ın yayın hayatı 30 Nisan’da son bulacak.

Geçtiğimiz hafta CNBC’de yayınlanan bir haberde servisin günde sadece 10 bin kullanıcı çekebildiği belirtilmişti. Aylık abonelik bedeli 6 dolar olan CNN Plus’ta haber odaklı özel, canlı ve isteğe bağlı içeriler yer alıyor.

Platformun kapanmasıyla ilgili tavsiyenin CNN’in yeni başkanı Chris Licht tarafından verildiği söyleniyor. Licht, WarnerMedia ve Discovery’nin birleşmesinin ardından CNN’in başkanlığına atanmıştı.

Platformun tepe yöneticisi konumunda olan CNN başkan yardımcısı Andrew Morse’un geçiş sürecinin ardından şirketten ayrılması bekleniyor. Bu süreçte başka ayrılıkların da yaşanabileceği belirtiliyor.

Platformdaki bazı programların HBO Max’e kaydırılabileceği belirtiliyor. Konuyla ilgili olarak CNN’de yayınlanan haberde, Warner Bros. Discovery CEO’su David Zaslav’ın şirketin tüm içeriklerini tek bir platformda toplamayı istediği belirtiliyor. Bu plan doğrultusunda HBO Max ve Discovery+’ın da birleştirilmesi öngörülüyor.

CNN projeye büyük umutlar bağlamıştı. Yüz milyonlarca dolarlık yatırım yapan kanal, başka kanallardan programcılar da transfer etmişti. Ancak açılış döneminde beklenen ilgiyi görmeyen CNN Plus’ın fişinin çekilmesi de fazla zaman almadı.

CNN Plus, şu an için “en kısa ömürlü çevrimiçi içerik platformu” olarak tarihteki yerini almış olacak.

İLGİLİ HABERLER