Teknoloji

CNN Plus 29 Mart itibarıyla ABD’de faaliyete geçiyor

cnn plus

CNN Plus 29 Mart tarihinde ABD’de faaliyete geçiyor. Bu hizmet, haber devi CNN’in internet üzerinden faaliyet gösterecek isteğe göre yayın platformu olma özelliğini taşıyor.

Şirket cuma günü yayımladığı bir basın bülteninde, yayın platformu CNN Plus’ın 29 Mart’ta kullanıma sunulacağını söyledi. Çıkışın üzerinden geçen ilk dört hafta içinde kayıt yaptıracak ilk aboneler için hizmet ayda 2,99 Amerikan dolarına mal olacak ve abone oldukları sürece bu fiyat sabit kalacak. Daha sonra ise standart fiyat aylık 5,99 dolar veya yıllık 59.99 dolar olacak.

CNN, geçtiğimiz temmuz ayında yayın hizmeti için planlarını açıklamıştı. Bu platform haftalık CNN programlarını, yepyeni yapımları ve orijinal dizi ve filmlerin günlük versiyonlarını içerecekti. Ayrıca kullanıcılar CNN’nin içerik arşivine de erişebilecekler. Şirket, bağımsız CNN uygulamasını sunmaya devam edeceğini, burada CNN Plus abonelerinin akış içeriğine erişmesi için bir bölümün de bulunacağını söyledi.

CNN’nin ana şirketi WarnerMedia, Discovery ile birleşme sürecini sonlandırmanın eşiğinde bulunuyor. Ayrıca şirketin son aylarda bazı iç personel sarsıntıları geçirmesinden ortalık yavaş yavaş duruluyor. Aralık ayında haber spikeri Chris Cuomo’nun görevden alınmasının ardından, uzun süredir başkan olan Jeff Zucker, şirketteki başka bir yöneticiyle olan ilişkisini gerektiği gibi açıklamadığı için şubat ayında istifa etti. Zucker’ın yerine CBS yöneticilerinden Chris Licht getirildi.

Zucker’ın ayrılışının CNN Plus’ı etkileyip etkilemeyeceği veya nasıl etkileyeceği belli değil. TV şirketi yeni yayın platformunu duyurduğunda Zucker, tüketicilere CNN markasının erişimini ve kapsamını başka hiç kimsenin yapmadığı şekilde genişleten bir akış ürünü sunacağını söylemiş, böyle bir şeyin olmadığını dile getirmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER