Teknoloji

Clubhouse’da içerik oluşturucularına para gönderme devri başlıyor

clubhouse canlı alt yazı

Sesli sohbet platformu Clubhouse, kullanıcılarının platformdaki içerik oluşturucularına para gönderebilmesini mümkün hâle getirdi. Şirket, platformuna yerleştirdiği bu ilk nakitselleştirme aracı için şimdilik kullanıcılardan bir kesinti yapmayacak.

Ancak şu aşamada tüm kullanıcıların Clubhouse’tan ödemesi mümkün olmayacak. Yapılan açıklamada, ilk etapta küçük bir test grubuna sunulan özelliğin kademeli olarak tüm kullanıcılara açılacağı belirtildi.

Clubhouse’ta bir kullanıcıya para göndermek için kullanıcının profiline gitmek ve ardından da “Para Gönder” butonuna dokunmak gerekiyor. Kullanıcılar Clubhouse’un ödeme sistemindeki partneri Stripe’a gidecek küçük bir “ödeme işleme ücreti” de ödeyecek. İlk defa başka bir kullanıcıya destek olacaklara kredi veya banka kartı arasında tercih yapma imkanı veriliyor.

Clubhouse bundan birkaç hafta önce ilk içerik oluşturucu destekleme programını duyurmuştu. “Creator First” adını taşıyan bu program kapsamında öne çıkan 20 içerik oluşturucu ve program sahibine şovları üzerinden para kazanma imkanı sağlanmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER