Teknoloji

Google’dan yeni Pixel Buds’ı güçlendirecek önemli satın alma

yeni google pixel buds

Google, Pixel Buds veya gelecekte çıkaracağı diğer ürünlerde yeni özellikler sunmasını sağlayacak bir satın almaya imza attı. Protocol sitesinin ortaya çıkardığı bir belge, Google’ın aralık ayında Dysonics isimli şirketi ve lisanslı teknolojilerini satın aldığını ortaya çıkardı.

İnternet devinin satın aldığı patentler arasında iki kulaklı ses takip teknolojisiyle ilgili bir patent de bulunuyor. Protocol’un haberine göre, bu teknoloji sayesinde yeni nesil Pixel Buds’ta Apple’ın AirPods Pro ve AirPods Max’te sunduğuna benzer şekilde uzamsal ses desteği sunabilir.

Dysonics’in kurucularından biri olan ve aynı zamanda teknoloji şefliğini yürüten Robert Dalton Jr., LinkedIn profilini güncelleyerek Google’da ses donanımı üzerine çalışmaya başladığını duyurdu. Dysonics bünyesinde görev yapan diğer mühendisler de aynı birime katıldı. Yazılım mühendislerinden biri LinkedIn profilinde Google’ın donanım ürünleri için ses algoritmaları hazırladıklarını belirtti. Ancak geliştirilen ürünün ne olduğu konusunda bilgi verilmedi.

Yeni Google Pixel Buds, Dysonics’in ses takip teknolojisinden faydalanılan ilk ürün olacak gibi görünüyor. Şirketin yeni nesil Nest hoparlörlerinde de bu teknolojiyi kullanabileceği belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER