Teknoloji

Clubhouse Afgan kullanıcılarının bilgilerini güvenlik nedeniyle kaldırdı

clubhouse canlı alt yazı

Taliban’ın Afganistan’da kontrolü ele almasının ardından sosyal ağlar da bu ülkedeki kullanıcılarını korumaya yönelik önlemleri hayata geçiriyor. Facebook bir süre önce Afganistan’daki kullanıcılarının hesaplarını kilitlemeye yardımcı olacak araçları duyurdu. Clubhouse da Afgan kullanıcıları için benzer bir adım attı.

Şirket tarafından Twitter’da yapılan açıklamada, Afganistan’daki kullanıcılar için bazı gizlilik ayarlarının proaktif olarak değiştirildiği belirtildi. Özellikle aktif olmayan kullanıcılarını düşünen Clubhouse, profil fotoğraflarını ve biyografi bilgilerini kaldırıyor. Buna ek olarak, Afgan kullanıcılarının hesaplarının arama sonucunda bulunması da zorlaştırılıyor.

Kullanıcılar, paylaşmakta sakınca görmedikleri bilgilerini yine Clubhouse’a ekleyebilecek. Buna ek olarak, hesabını daha kolay bulunabilir hâle getirmek isteyenlere de destek verilecek.

Clubhouse, Afgan kullanıcıları için uyguladığı koruma önlemlerinin geri alınabilir olduğunu ve bu değişikliklerin kullanıcıların takipçilerini etkilemeyeceğini belirtti. Şirket, güvenlik nedeniyle kullanıcıların gerçek isimleri yerine takma isimler kullanabileceğini de hatırlattı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER