Eğlence

Civilization’ın tasarımcısı Sid Meier yeni strateji oyunu Starships’i duyurdu

starships-190115

Popüler oyunlardan Civilization’ın tasarımcısı Sid Meier, yeni oyunuyla uzaya açılıyor. Geçtiğimiz yıl yayınlanan Civilization: Beyond Earth’ün ardından, Meier’in sahibi olduğu Firaxis’in Starships adını taşıyan yeni bir bilimkurgu strateji oyunu üstünde çalıştığı açıklandı. Beyond Earth insanların koloniler kurmak için Dünya’yı terk etmesi üstüne odaklanırken, Starships’te olaylar daha uzak bir gelecekte geçiyor.

Gamespot’a konuşan Meier, Starships’te “Uzay gemileri yapıp farklı gezegenleri kolonileştiridikten sonra ne olacak?” sorusunun yanıtını aradıklarını belirtti. Dünya’da kalanların akıbetlerini göstermeye çalışacaklarını söyleyen Meier; uzay gemisi tasarımına, yıldızlar arası bir maceraya, diplomasiye ve keşfe odaklanan bir deneyim sunmayı amaçladığını sözlerine ekledi.

Ortaya çıkan ilk ekran görüntülerine bakıldığında deneyimin Civilization serisinden fazla uzaklaşmayacağı görülüyor. Oyun içinde yayınlanan ilk fragmandaysa aksiyondan ziyade hikayenin oluşumuna ve sanat konseptine odaklanılıyor.

İLGİLİ HABERLER