Teknoloji

Cisco korsan çevrim içi canlı yayınları kesebileceğini iddia ediyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

cisco-logo-241016İçerik sahipleri için internete yüklenen korsan videoları kaldırtmak zor olmasa da, canlı yayınlar için aynı şeyi söylemek pek mümkün değil. Korsan olarak paylaşılan canlı yayınlar hızlı biçimde kaldırılsalar da, yerlerine yenilerinin ortaya çıkması çok zaman almıyor. Ancak bu durum yakında değişebilir. Cisco tarafından geliştirilen “Çevrim İçi Korsan Önleme” isimli teknoloji, korsan akışları otomatik olarak kesmeyi vadediyor.

Bu teknoloji canlı yayını sızdırmak için kullanılan hesabı ve aboneliği tespit etmek için özel bir filigrandan faydalanıyor. Tespit işleminin gerçekleşmesinin ardından yayın anında kesiliyor. Böylelikle şirketlerin yayını yapan kişilere yasal uyarı göndermesine ve etkinlik bitmeden yayının sonlanmasını umut ederek beklemelerine gerek kalmıyor. Geliştirilen teknoloji, anında harekete geçilmesini mümkün kalıyor.

Cisco teknolojisi bazı endişeleri beraberinde getiriyor

Cisco tarafından geliştirilen teknoloji bazı endişeleri de beraberinde getiriyor. Akıllıca olsa da, söz konusu teknoloji spor müsabakalarına ödeme yapmaktan çekinmeyenleri de etkileyebilir. Şirketlerin elinde standart prosedürün etrafından dolaşabilecek bir gücün uygulamasında yapılacak hataların yasal biçimde içeriklere ulaşanları da etkileyebileceğinden korkuluyor.

İLGİLİ HABERLER