Teknoloji

Chromecast Audio’nun üretimi sonlandı, kalan stoklarda büyük indirim var

google chromecast audio

Google’ın Chromecast Audio cihazı fazla öne çıkmayan, ancak kullanışlı bir cihazdı. Bu küçük disk, herhangi bir hoparlörü kablosuz müzik yayını yapabileceğiniz bir aygıta dönüştürüyordu. Bunun için hoparlörün 3.5mm kulaklık girişine Chromecast Audio’yu bağlamak, Google’ın aygıtına da micro USB portu üzerinden güç vermek yeterli oluyordu.

Chromecast Audio Türkiye’de resmi olarak satışa sunulmadığı için, Google’ın verdiği son haber çoğu kullanıcı için büyük bir önem arz etmeyebilir. Ancak bizim gibi ses cihazları ve sistemleri konusunda ilgisi bulunan kişilerdenseniz, Chromecast Audio’nun üretiminin sonlandırıldığını bilmek sizi üzecektir.

The Verge sitesine göre, Google’dan Chromecast ile ilgili olarak aşağıdaki gibi bir açıklama yapıldı:

Ürün portföyümüz gelişmeye devam ediyor ve şimdi kullanıcıların ses keyfini çıkarması için çeşitli ürünlerimiz var. Bu nedenle Chromecast Audio ürünlerimizi üretmeyi bıraktık. Chromecast Audio cihazları için yardım sunmaya devam edeceğiz, böylece kullanıcılar müziklerinin, podcast’lerinin ve daha fazlasının tadını çıkarmaya devam edebilecekler.

Chromecast Audio, yurt dışında 35 dolarlık fiyat etiketiyle satılıyordu. Google, elindeki stokları bitirmek amacıyla bu ürünün fiyatında büyük indirime gitti. Chromecast Audio’nun fiyatı 15 dolara indirildi. Eğer yolunuz ABD’ye düşüyorsa veya orada bir tanıdığınız varsa, Google’ın bu emekliye ayrılan cihazından sipariş verebilirsiniz.

Google’ın Chromecast Audio’yu neden sonlandırdığıyla ilgili olarak yapılan tahminler arasında, 3.5mm jaklı bir Google Home Mini’nin çıkacağı da bulunuyor. Google, bu şekilde evlerdeki sıradan hoparlörlere bile Google Asistan desteği kazandırmayı hedefliyor olabilir. Amazon Echo Dot ile bu şekilde bir imkanı kullanıcılara sunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER