Teknoloji

Amazon Echo Dot tanıtıldı, Echo Almanya ve Birleşik Krallık’ta satışa çıkıyor

amazon echo dot

amazon echo dotAmazon bugün Alexa tarafından desteklenen yeni bir sanal asistanı, ikinci nesil Echo Dot’ı tanıttı. Çekici ve kompakt bir tasarıma sahip olan bu yeni cihaz beyaz veya siyah renklerle geliyor. Dahili hoparlörü bulunan bu cihaz ışıklarınızı kapatıp açan akıllı bir alarmlı saat gibi de çalışabiliyor.

Amazon Echo’daki gibi yedi mikrofon dizisine sahip olan Echo Dot, ışın şekillendirme teknolojisini ve oda içinde, uyandırma kelimesi olan Alexa’yı rahatlıkla algılamak için genişletilmiş gürültü bastırma yöntemini kullanıyor. Amazon, Echo Dot’ın daha güçlü bir konuşma işlemcisine sahip olduğunu, bunun geniş alanda konuşma algılama doğruluğunu iyileştirdiğini belirtiyor.

Hoparlörlere bağlantı Bluetooth üzerinden veya 3.5 mm. kulaklık jakıyla sağlanıyor. Böylelikle Alexa’yı ev eğlence sistemine de eklemek mümkün oluyor. Amazon Prime Music, Spotify, TuneIn gibi servislerden içerik oynatılabiliyor.

Bunun dışında ikinci nesil Echo Dot eller serbest şekilde, sesle kontrol etmeye olanak sağlıyor. Alexa’yı kullanarak müzik çalabilir, akıllı ev cihazlarını kontrol edebilir, çeşitli bilgileri elde etmede kullanabilir, haberleri öğrenebilir, alarmalar kurabilirsiniz. Echo Dot ile ışıkları, fanları, düğmeleri, termostatları ve daha birçok akıllı ev unsurunu kontrol etmek mümkün oluyor. WeMo, Philips Hue, Samsung SmartThings, Nest, ecobee ve bunun gibi birçok önemli akıllı ev platformu destekleniyor.

32 x 84 x 84 mm.’lik boyutlara ve 163 gram ağırlığa sahip olan Echo Dot, dahili hoparlörü sayesinde yatak odasında bir alarmlı saat, mutfakta bir yardımcı veya herhangi bir yerde sesle kontrol edilen bilgisayar gibi davranabiliyor. 802.11a/b/g/n Wi-Fi desteğine sahip cihaz sürekli daha akıllı hâle geliyor; Uber ve bunun gibi birçok desteği de kazanmayı sürdürüyor.

Yeni Echo Dot’ın siyah ve beyaz renk seçenekli versiyonları yurt dışında yaklaşık 50 dolardan satılacak. Şu anda Amazon.com üzerinde ön siparişte olan cihazın dağıtımına gelecek ay başlanıyor.

Bu arada Amazon Echo ve Echo Dot cihazları Birleşik Krallık ve Almanya’da da satışa sunulacak. Birleşik Krallık’ta Echo ön siparişleri 150 pound fiyat etiketiyle başladı ve dağıtımların da ilerleyen haftalarda başlaması bekleniyor. Yeni Echo Dot ise bu ülkede yaklaşık 50 pound üzerinden ön siparişe sunuldu, onun da dağıtımına gelecek ay başlanacak. Almanya’da ise Echo’nun fiyatı yaklaşık 180 avro olarak belirlenirken, Echo Dot da 60 avroluk fiyat etiketiyle satın alınabilecek. Echo Dot dağıtımı da gelecek ay başlayacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER