Teknoloji

4K’lı Chromecast Google TV için Android 12 güncellemesi geldi

chromecast android 12
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Android 12, 9to5Google sitesinin haberine göre, Google TV’li Chromecast’in 4K modeli için kullanıma sunuldu. 2020 yılının sonlarına doğru yurt dışında satışa çıkan içerik akış aygıtı için gelen güncelleme, Chromecast’in kutudan çıktığı haliyle Android 12 ile birlikte gelen ve daha ucuza satılan HD versiyonunun geçen ay piyasaya sürülmesinin ardından geldi.

Eğer elinizde Chromecast Google TV 4K cihazı varsa, güncellemeyi 4K destekli aygıta indirmek için kullanıcı arayüzünün sağ üst köşesindeki profil simgesine gidin, ardından Ayarlar, Sistem, Hakkında’ya basın ve Sistem güncellemesi’ni seçin.

Güncelleme, iki yaşına gelmiş cihaza herhangi bir önemli yeni özellik eklemiyor, ancak belirli durumlarda oynatmayı iyileştirmesi beklenen birkaç yeni ayar bulunuyor. FlatPanelsHD, en önemli yeniliğin, Chromecast’in oynatılan içeriğin kare hızıyla eşleşmesine izin vererek titremeyi azaltması gereken yeni bir kare hızı eşleştirme özelliği olduğunu bildiriyor. HDR formatlarını ve surround sesi kontrol etmek için yeni ayarlar da var.

9to5Google, güncellemenin kullanıcıların uygulamalar için kamera ve mikrofon erişimini kesmesine izin verdiğini de belirtiyor. Örneğin bir USB-C hub aracılığıyla bir web kamerası takarak Chromecast’inizi Duo aramaları için Google TV ile kullanmak isterseniz, yeni güncelleme, uygulamaların sizi ne zaman görüp duyabileceği konusunda daha fazla kontrol imkanı sunacaktır. Ayrıca sürümün notlarında artırılmış güvenlik ve gizlilik ile hata düzeltmeleri ve performans iyileştirmeleri gibi maddeler bulunuyor.

İçerik akış cihazları için çok fazla yazılım güncellemesinin sunulmadığını göz önünde bulundurduğumuzda, bu tarz güncellemeler kullanıcıları için fazlasıyla memnuniyet verici oluyor.

Chromecast Google TV 4K cihazının Türkiye’de resmi satışı yok. Ancak N11 üzerinden sipariş vererek edinmeniz mümkün. 2 GB RAM’i ve iyi çalışan işlemcisiyle TV+, D-Smart Go, Netflix, Disney+ gibi uygulamaları rahatlıkla kullanmanıza izin veriyor.

Teknoblog’un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.
İLGİLİ HABERLER