Teknoloji

Google’ın Veri Tasarrufu eklentisiyle Chrome’da sayfalar daha hızlı açılıyor

chrome veri tasarrufu eklentisi

Chrome’un Veri Tasarrufu modu bir süredir Android’de bulunuyor. Bunun sayesinde kullanıcılar web sayfalarını daha hızlı yükleyebiliyor, tarifelerindeki veri miktarı da daha az tüketiliyor.

Google bu yararlı aracı Chrome’un masaüstü versiyonuna da bir eklenti aracılığıyla getirdi. Veri Tasarrufu eklentisi hangi sitelerin en çok veri tüketiminde bulunduğunun kaydını tutuyor, aynı zamanda bu araç açıldığında ne kadar veri tasarrufunda bulunulduğunu gösteriyor. Google, Chrome’un Android’deki Veri Tasarrufu moduyla aynı sıkıştırma teknolojisinin kullanılarak web sitelerine erişildiği ve bu şekilde bilgisayarın tükettiği veri miktarının azaltıldığı belirtiliyor.

Özellikle internete bağlanmak için akıllı telefonlarını bilgisayarlarına bağlayan kullanıcılar Chrome’un bu yeni veri tasarrufu eklentisinden bir hayli memnun olacaklardır. Ne de olsa, Chrome’un bir dizüstü bilgisayarda kullanmak daha fazla veri tüketimine neden olacaktır. Bilgisayarda ne kadar veri tüketiminde bulunulduğunu görmek genelde zordur, neyse ki Chrome Veri Tasarrufu eklentisi bu noktada daha net bir tablo görmeyi sağlayacaktır. Bu arada eğer herkese açık Wi-Fi bağlantısı üzerinden web’de geziniyorsanız, Veri Tasarrufu eklentisi sıkıştırma teknolojisi sayesinde sayfaları daha da hızlı açmanızı sağlayabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER