Teknoloji

Chrome OS kullanıcıları mesajlara bildirim üzerinden yanıt verebilecek

Android kullanıcıları, uzun süredir kendilerine gelen mesajlara bildirim üzerinden yanıt verebiliyor. Yakında Chrome OS kullanıcıları, yani Chromebook sahipleri de bu imkandan yararlanabilecek.

Google, Chromebook sahiplerinin gelen mesajlara bildirim üzerinden yanıt vermesini sağlayacak güncellemenin dağıtımına başladı. Tıpkı Android’de olduğu gibi, Chromebook’ta da destek kapsamındaki uygulamalar üzerinden gelen mesajlara bildirimin gösterildiği pencerede yanıt verilebiliyor. Böylelikle kullanıcılar dikkatlerini dağıtmadan başkalarıyla iletişim kurabiliyor.

Söz konusu özellik, henüz tüm kullanıcılara açılmış değil. Test sürümlerinden çıkamamış olması, özelliğin şimdilik hazır olmadığı anlamına geliyor. Google da bu konuda kullanıcılara uyarıda bulunmayı ihmal etmiyor.

İlgili Chrome OS güncellemesi birkaç hafta sonra yayınlanabilir

İlgili Chrome OS güncellemesini yayınlanmasının birkaç haftayı bulabileceği belirtiliyor. Ancak bu güncellemenin Chromebook kullanıcılarının hayatını kolaylaştıracağını görmek zor değil. Özellikle Chromebook üzerinden dizi veya film izlerken gelen mesajları yanıtlamak isteyenler için bu özelliğin varlığı fazlasıyla işe yarayabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER