Teknoloji

Chrome OS için özel Google Meet uygulaması dağıtımda

chrome os google meet

Google Chrome OS platformu için hazırladığı yeni güncellemeyi dağıtıma çıkardı. Söz konusu güncelleme, Chrome OS’in arkadaşlarla ve iş arkadaşlarıyla iletişimde daha verimli bir araç hâline gelmesini amaçlıyor.

Chrome OS’in 92 numaralı sürümüyle birlikte Google Meet ön yüklü bir İleri Web Uygulaması (PWA) olarak ön yüklü şekilde sunuluyor. Böylelikle kullanıcılar başlatıcı üzerinden bir video görüşmeye katılabiliyor.

Uygulamada performans iyileştirmeleri de yapıldığını belirten Google, farklı ağ koşullarındaki görüşmelere daha iyi uyum sağlanabileceğini ifade etti. Şirket, ekran paylaşımı sırasındaki video performansının da iyileştirildiğinin altını çizdi.

Meet’in Chrome OS’teki performansını artırmak için adımlar atan Google, Zoom’u da platform için optimize ederek Play Store’a getirdi. Buna ek olarak, eSIM desteği de Chrome OS’in haberleşme amaçlı kullanımını kuvvetlendirecek bir faktör olarak göze çarpıyor.

En son Chrome OS güncellemesi, Chromebook’lara emojilere hızlı erişim için bir kısayol da getiriyor. Arama veya Başlatıcı tuşu ile Shift ve Space tuşlarına birlikte basınca emoji menüsü kullanıcıların karşısına çıkıyor.

İLGİLİ HABERLER