Teknoloji

Chrome OS Google Asistan ve Android Pie desteğini genişletiyor

chrome os

Google, Chrome OS için hazırladığı en güncel sürümün beta etiketini kaldırdı ve nihai versiyonu kullanıcılarla buluşturmaya başladı. Chrome OS’in 72. sürümü, doğru cihazı kullananların rahatlıkla fark edebileceği değişimleri beraberinde getiriyor. Güncellemeyle Chrome OS’in Google Asistan ve Android 9 Pie için sunduğu yerel entegrasyon gelişiyor.

Chrome OS’in en yeni sürümünde Android’de de görülen hap şeklindeki çubuk bulunuyor. Ekranın merkezinde bulunan bu çubuk içine yazı yazılabilecek veya sesle kontrol edilebilecek şekilde genişletilebiliyor.

Chrome OS’i Pixel Slate tarzında dönüştürülebilir bir tablette kullananlar için Chrome internet tarayıcısında da önemli değişiklikler yapılıyor. Artık cihazı tablet modunda kullanırken, tarayıcıyla dokunmatik ekran üzerinde daha rahat bir şekilde etkileşime geçilebiliyor. 9to5Google‘ın haberinde, tarayıcıda oynatılan videolar için varsayılan bir Resim içinde Resim modunun sunulduğu da belirtiliyor.

Chrome OS 72, güvenlik tarafında da önemli yenilikleri beraberinde getiriyor. Bu özellikler arasında USBGuard öne çıkıyor. Söz konusu özellik, cihaz kilitliyken USB girişlerine erişimin de durdurulmasını mümkün kılıyor. Chrome OS’in yeni sürümünün uyumlu tüm cihazlara erişimi için birkaç gün beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER