Teknoloji

Chrome OS deneyimi Android’in mobil internet tarayıcısına geliyor

Google’ın en güçlü silahlarından biri olan internet tarayıcısı Chrome da Google I/O’da bahsi geçenler arasında. Geçtiğimiz yıl tarayıcının web versiyonunun aktif kullanıcı sayısını 450 milyon olduğunu duyuran şirket, bu rakamın bu yıl 750 milyona çıktığını açıkladı. Bu artış oldukça etkileyici de olsa, Google masaüstü internet deneyimini mobile taşımak için Chrome’u nasıl geliştirdiğinin üstünde durmayı tercih etti.

google-chrome-os-mobil-150513

Google bir Chromebook Pixel üzerinde Hobbit serisinin ikinci filmi için hazırlanmış bir interaktif uygulamanın demosunu yaptı. Uygulamada Orta Dünya kullanıcılara kuşbakışı olarak gösterilirken, bu görüntüler üzerinde ekrana dokunarak yakınlaştırma, uzaklaştırma, yeni bölümler açma gibi işlemler yapılabiliyor. Google bu web uygulamasını mobil Chrome uygulamasını kullanarak bir Nexus 10 üzerinde göstermeyi de ihmal etmedi.

WebGL tabanlı web uygulamasının sahnedeki gösterimi sırasındaysa bazı şanssızlıklar yaşandı. Durumun Chromebook Pixel’den mi yoksa internet bağlantısından mı kaynaklandığı hakkında bir fikir yürütmekse pek kolay değil. Google’ın demosunu gerçekleştirdiği uygulama WebGL tabanlı bir web uygulaması olduğu için hem masaüstünde hem de mobil tarayıcıda aynı deneyimi yaşamak mümkün olacak.

Bu ilginç konsepti Google’ın mobil ve masaüstündeki ayrımı azaltma ve her iki platformu eşit hale getirme yönündeki çalışmalarının bir göstergesi olarak değerlendirmek mümkün. Bir tableti kullanarak web üzerinde dolaşmak aynı işlemi bir dizüstü bilgisayarı kullanarak yapmaktan farklı olsa da Google Chrome’a getirdiği ve getireceği özelliklerle bu durumu değiştirmeyi hedefliyor.

[Görsel – SlashGear]

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER