Teknoloji

Chrome OS Android uygulamaları ve Play Store desteğine kavuşabilir

chrome os android

chrome os androidAndroid uygulamaları ve Play Store çok yakında Chrome OS’te çalışacak. Her ne kadar I/O açılış konuşması sırasında bahsedilmese de, 9to5Google sitesinin Google’ın web sitesinde rastladığı bir bilgi notu, Chrome OS ve Android’in nasıl bir araya geldiği bugün geliştiriciler için düzenlenecek bir oturumda tartışılacak.

Söz konusu entegrasyonun nasıl gerçekleşeceği tam olarak bilinmiyor. Oturum notlarında birçok uygulamanın Chrome OS’te düzgün şekilde çalışabilmesi için düzenlemeye ihtiyaç duyabileceği belirtiliyor. Ancak genel izlenim tamamı olmasa bile çoğu uygulamanın, söz konusu işlem hayata geçirildiğinde Chrome işletim sistemli cihazlarda çalışabileceği şeklinde. Play Store’un ne zaman Google’ın diğer işletim sistemi için çıkacağı da henüz belli değil, ancak bununla ilgili detayları da bugün düzenlenecek oturumda öğrenme fırsatı bulabiliriz.

Android ve Chrome OS’in bu yıl içinde birbirine daha da yakınsayacağına dair haberler önceleri çıkmıştı, bu da söz konusu hareketin ilk adımı olacak gibi görünüyor. Google, Chrome OS’in hiçbir zaman bir yere gitmeyeceğini söylemişti. Ancak görünüşe göre, Android masaüstüne doğru biraz daha genişlemiş olacak.

Söz konusu yakınsamanın Chromebook bilgisayarlar için büyük avantajı olacak. Chrome OS dizüstü bilgisayarlar makul fiyatlarıyla kullanıcılar için cazip görünse de, uygulamalar konusunda yaşanan eksiklik ve daha çok web’e bağlı olmaları bu platformun en zayıf noktalarından bir tanesini oluşturuyor. Örneğin Instagram, web üzerinde sunduğundan çok daha fazlasını mobil uygulaması üzerinden sunuyor. Google bazı Android uygulamalarını birkaç yıl önce Chrome’a getirmeye başlamıştı, ancak bu girişim sadece kısıtlı sayıda uygulama desteğiyle kalmıştı.

 

Eğer Play Store’un eksiksiz hâli Chrome OS’e gelirse, Chromebook’lar çok daha yetenekli dizüstü bilgisayarlar hâline dönüşecek. Eğer Android uygulamalarının Chrome OS’te kullanımı yaygınlaşırsa, geliştiriciler de uygulamalarını Android’de daha büyük boyutlu ekranları da destekleyecek şekilde optimize edeceklerdir. Bu durum Google’ın Android tabletler tarafında da daha çekici seçenekler sunması sonucunu da beraberinde getirecektir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER