Teknoloji

Chrome OS Android uygulama geliştiricilerinin işlerini kolaylaştıracak

chrome os android uygulama yükleme

Chromebook’lar Android uygulamalarını çalıştırıabiliyor. Ancak bunlar çoğunlukla sadece Google Play Store’dan dağıtılanlar oluyor. Eğer resmi olarak Google’ın mağazasında olmayan bir şeyler indirmek isteyenler varsa, cihazlarını daha az güvenli olan Geliştirici Moduna almaları ya da bağlı bir telefondan uygulamayı göndermeleri gerekiyor.

Chrome OS 80 ile birlikte bu durum değişiyor. Yeni sürümle bir Android uygulamasını elle yükleme işlemi daha da kolaylaştırılıyor. Son kullanıcılar için durum değişmeyecek, ancak Android uygulamalarını geliştirirken Chromebook bilgisayarlarını kullanmak isteyenler için durum farklı olacaktır.

Google, bu yeni özelliğin son kullanıcılara Android uygulamalarını elle yüklemeye izin vermeyeceğini söyledi. Şirket, bunun teknik olarak APK dosyasını bilgisayara indirip yüklemeye izin veren geleneksel elle yükleme yöntemi olmadığını söyledi. Bunun yerine geliştiriciler Google’ın geliştirici araçlarını kullanarak kendi uygulamalarını geliştirme işlemi sırasında aynı Chromebook’a yükleme fırsatına sahip olacaklar.

Anlaşılan o ki, Chromebook kullanıcılarının uzun zamandır beklediği elle Android uygulaması yükleme yöntemi daha gelmiyor. Belki de bu işin bir sonraki adımı, elle uygulama yükleme işleminin tüm kullanıcılara, Chrome OS’in gelecek sürümüyle birlikte sunulması olur. Ancak bu beklenti Chrome OS 80 ile gerçekleşmeyecek gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER