Teknoloji

Chrome iOS uygulamasına yeni dokunmatik hareketler ve görsel bileşen

chrome-ios-guncelleme-200415

Google Chrome internet tarayıcısının iOS versiyonu için yeni bir güncelleme yayınladı, uygulamaya iOS’in yeni özelliklerinden yararlanma fırsatı tanıdı.

Genel olarak, uygulamaya eklenen yenilikler sayesinde kullanım daha kolay hâle geldi. Yeni dokunmatik hareketler, Bildirim Merkezi’nin Bugün Görünümü bölümüne eklenebilecek görsel bileşen ve yeni uygulama genişletmeleri için destek Chrome iOS uygulamasının yenilikleri arasında bulunuyor. Bu son güncellemeyle birlikte Chrome’un iPhone ve iPad uygulamasının versiyon numarası da 42’ye çıkmış oluyor.

Chrome’un görsel bileşenini Bildirim Merkezi’ne eklediğinizde, buradan uygulamayı başlatmak, uygulamayı yeni bir sekmeyle başlatmak, yeni bir sesli arama yapmak gibi işlevler gerçekleştirilebiliyor. Daha da iyisi, bir URL’yi kopyaladığınızda Bildirim Merkezi bileşeni Chrome’u ve yeni bir sekmede web sitesini açmak için üçüncü bir seçenek teşkil ediyor.

Chrome zaten bir süredir uygulama genişletmelerini destekliyordu, ancak son güncellemeyle birlikte popüler şifre yönetimi uygulamaları 1Password ve LastPass’in uygulama genişletmeleri de desteklenmeye başlanıyor. Bu uygulamalar için sunulan genişletmelerin yardımıyla internet tarayıcısını terketmeden kullanıcı adı ve şifre girişlerini hızlıca yapabilirsiniz. Chrome’un paylaş/aksiyon butonu da sağ üst köşede bulunan üç nokta ikonundan açılan menü yardımıyla erişilebiliyor.

Son olarak iOS için Chrome yeni bir sekme açmak veya mevcut sekmeyi kapatmak için kullanışlı bir dokunmatik hareket sunuyor. Uygulama içindeyken bir web sitesini aşağı doğru çekmek ve bırakmak sayfayı yeniliyor. Eğer aşağı çeker ve parmağınızı kaldırmadan sola sürüklerseniz yeni bir sekme açılıyor. Yine aşağı çekip sağa sürüklemek de mevcut sekmeyi kapatıyor.

İLGİLİ HABERLER