Teknoloji

Chrome için Hangouts uygulamasına Telefon sekmesi ve masaüstü bildirimleri eklendi

chrome-hangouts-telefon-sekmesi

Hafta içinde Android için Hangouts uygulamasını güncelleyen Google, uygulamaya çıkarmalar ekleyerek biraz mizah katmıştı. Şirket Hangouts için başlattığı güncelleme dalgasını servisin Chrome uygulamasıyla sürdürdü. Chrome için Hangouts uygulaması yayınlanan son güncellemeyle hem Material Design diline uygun bir tasarıma hem de Telefon sekmesi ve masaüstü bildirimleri gibi yeni özelliklere kavuştu.

Masaüstü bildirimleri uygulamayı sadece Chrome üzerinde kullananlar için pek bir anlam ifade etmese de, uygulamanın “Daima üstte” modu devre dışı bırakıldığı zaman oldukça işlevsel olacak gibi gözüküyor. Bu sayede Chrome için Hangouts uygulaması tıpkı bir masaüstü uygulaması gibi faaliyet gösterebilecek. Yeni eklenen Telefon sekmesiyse Chrome kullanıcılarına Hangouts arkadaşlarını tarayıcı üzerinden arama imkanını sunuyor. Kullanıcılar arama ayarlarını da bu sekme üzerinden düzenleyebiliyor, aynı zamanda SMS gönderebiliyor.

chrome-hangouts-bildirim

Chrome için Hangouts’un yeni özellikleri güncelleme olarak lanse edilse de, uygulama Chrome mağazasında yeni bir giriş olarak boy gösteriyor. Bildirimler konusunda herhangi bir sıkıntı yaşamak istemeyenlerin yeni Hangouts versiyonunu yüklemeden önce eski versiyonu tarayıcılarından kaldırmalarında fayda olduğunu belirtmek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER