Teknoloji

Chrome kullanıcılarına güvenliğe ilişkin yeni önlemler geliyor

google chrome

Google, son zamanlarda güvenliği artırmak amacıyla popüler internet tarayıcısı Chrome’a yeni bir özellik ekliyor. Yakında devreye girecek olan bu özellik sayesinde, Chrome Web Mağazası’nda bulunmayan bir eklenti yüklediğinizde tarayıcı sizi uyaracak.

Chrome eklenti güvenliği artırılıyor

Chrome’un 117. sürümünde eklenecek olan bu yeni özellik, geliştiriciler tarafından kaldırılmış, Chrome Web Mağazası politikalarını ihlal eden veya kötü amaçlı yazılım olarak işaretlenmiş eklentiler konusunda kullanıcıları bilgilendirecek. Tarayıcının gizlilik ve güvenlik ayarlarında yer alacak “Güvenlik kontrolü” bölümünde bu tür eklentiler listelenecek. Kullanıcılar, “İncele” butonuna tıkladığında, eklentiyi kaldırmak veya uyarıyı gizlemek isteyip istemediklerine karar verebilecekler. Kötü amaçlı yazılım olarak işaretlenen eklentiler otomatik olarak devre dışı bırakılacak.

chrome https

Google’ın güvenlik konusundaki güncellemeleri bununla sınırlı değil. Şirket, tüm HTTP URL’lerini, trafik şifrelemesi sunan daha güvenli HTTPS’ye otomatik olarak yükseltecek. HTTP olarak belirtilen bir bağlantıya tıklasanız bile, Chrome bu bağlantıları HTTPS’ye dönüştürecek. Eğer dönüştürme işlemi başarısız olursa, Chrome otomatik olarak HTTP’ye geri dönecek. Bu değişiklik, Chrome 115’te denenecek ve yakında herkese sunulacak.

Ayrıca, Chrome, güvensiz bir bağlantı üzerinden “yüksek riskli dosyaları” indirmeye çalıştığınızda bir uyarı gösterecek. Bu uyarılar, eylül ortasında devreye girecek.

chrome dosya uyarı

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER