Teknoloji

Chrome Android uygulamasına web bağlantısı önizleme yeniliği

chrome android

Chrome’un Android uygulaması bir web sayfasındaki bağlantıya tıklamadan önce onun önizlemesini görme imkanı sunmaya başladı. Bu özellik internet tarayıcısının 89 numaralı versiyonunda, sunucu taraflı bir güncellemeyle birlikte etkinleştiriliyor. Bir bağlantıya hafifçe bastırıp beklettiğinizde ve daha sonra “Sayfanın önizlemesini aç” seçeneğine tıklattığınızda o sayfayı ziyaret etmeden görüyorsunuz. Bu özellik şu anda sadece Android uygulamasına özel görünüyor.

Bu küçük, ancak bir o kadar yararlı özellik sayesinde mevcut sayfadan tamamen ayrılmadan yeni bir web sayfasının içeriğini hızlıca kontrol edebilirsiniz. Belki başlığı ilginizi çeken bir yazının ilk birkaç paragrafına bakmak için bu özellik kullanışlı olabilir.

Bu önizleme özelliği bir süredir diğer internet tarayıcılarında görülüyordu. iOS’te hem Safari hem de Edge bir bağlantıya uzunca tıklattığınızda bunun önizlemesi görülüyor. Üstelik menüden “Sayfayı önizle”yi seçmek gibi ek bir adıma da gerek yok.

Chrome’un Android uygulamasında bağlantı önizlemeleri özelliği için bir süredir çalışmalar yapılıyordu. İlk kez XDA Developers tarafından, Aralık 2018’de varlığı görülmüştü. Şimdiyse herkes tarafından, elle etkinleştirilmesine gerek kalmadan sunulan bir özellik oluyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER