Teknoloji

Chrome Android için veri tasarrufu özelliği kullanımdan kalkıyor

chrome indirilenler çubuğu altta gösterme

Google, yıllar boyunca kullanıcıların mobil veri kullanımlarını azaltmalarına yardımcı olan Android için Chrome’un bir özelliğini yakında kaldıracağını duyurdu.

9to5Google’a göre, Chrome’un “Basit modu”, mart ayı sonlarında Chrome M100 sürümünün yayınlanmasıyla birlikte kullanımdan kaldırılıyor. Basit mod, Google onu 2014’te Chrome Android sürümünde ilk kez kullanıma sunduğunda, Veri Tasarrufu olarak biliniyordu.

Artık Google bu seçeneği tutmak için fazla bir neden görmüyor. Yüksek veri miktarlarına sahip olan mobil paketler giderek yaygınlaşıyor. Şirket, Chrome’un varsayılan ayarlarla veri kullanımını azaltmaya devam ettiğini iddia ediyor.

Şirket bu hafta içinde yayımladığı bir yardım sayfasında “Son yıllarda birçok ülkede mobil veri maliyetinde bir düşüş gördük ve veri kullanımını daha da azaltmak ve web sayfası yüklemesini iyileştirmek için Chrome’a birçok iyileştirme gönderdik.” dedi. “Basit mod kaldırılıyor olsa da, Chrome’un mobil cihazlarda hızlı bir web sayfası yükleme deneyimi sunabilmesini sağlamaya kararlıyız.”

Android için Chrome M100 sürümü 29 Mart’ta kararlı kanalda yayınlanacak. Bu nedenle Basit mod o zamana kadar kullanılabilir durumda kalacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER