Manşetler

Türkiye’deki F1 hayranları Twitter’da Charles Leclerc ve Ferrari’yi konuştu

charles leclerc

Formula 1’de 2022 sezonunun sonuna yaklaşıyoruz. Red Bull’un şampiyon pilotu Max Verstappen önümüzdeki hafta sonu Japonya’da şampiyonluğunu ilan edebilir. Twitter, bu efsanevi sezonun en son verilerini açıkladı. 2022 F1 sezonu boyunca (17 Mart 2022’den 3 Ekim 2022’ye kadar derlenen veriler), Twitter verileri Charles Leclerc’in Türkiye’deki popülaritesini gösteriyor. Leclerc, Türkiye’de en çok konuşulan F1 pilotu oldu.

Konuşma açısından Verstappen ve Hamilton, Leclerc’i takip ediyor. Takımlar arasında Scuderia Ferrari gücünü bu yıl da Türkiye’de gösterdi ve Türkiye’de Twitter’da en çok konuşulan takım Ferrari oldu.

Bu sezon boyunca Türkiye’de en çok kullanılan hashtag’ler #F1, #formula1, ve #bahraingp oldu. Bahreyn ayrıca yarış hashtag’i hakkında en çok Tweetlenen oldu.

En çok retweet edilen tweete baktığımızda bir efsanenin özlediğimiz yüzünü görüyoruz. Görünüşe göre Türk taraftarlar Michael Schumacher’i hala hatırlıyor ve özlüyor. İçinde Schumacher’in de yer aldığı bir reklam videosu içeren tweet, Twitter’da yine büyük etkileşim aldı ve nostalji rüzgarları estirdi.

“Uçan Finli” lakabıyla anılan şampiyon Mika Hakkinen de Türkiye’deki F1 hayranlarının unutamadığı bir diğer isim oldu.

Bu sezon kendisi için iyi geçmese de 7 kez dünya şampiyonu olan Lewis Hamilton, hâlâ F1 dünyasının en etkin isimleri arasında yer alıyor. Hamilton, pistte olduğu kadar yaşam ve tarzıyla da takip ediliyor.

Türkiye’deki Twitter kullanıcılarının bu sezon en çok konuştuğu yarışlar ise şunlar oldu:

  • Bahreyn GP, yılın en yağışlı yarışlarından biriydi. Max Verstappen bir elektrik kesintisinden sonra yarıştan çekildi ve yarışı bitiremedi. 19. sırada bitirdi. Şampiyon için zor bir başlangıç oldu.
  • Monaco GP’de sürücüler kırmızı bayrak çalındığı için kısa süre sonra pite geri dönmek zorunda kaldılar. Yarışın ilerleyen saatlerinde Schumacher olağanüstü bir şekilde kaza yaptı ve başka bir kırmızı bayrak çıktı. Sergio Perez, 2022’deki ilk yarışını saniye farkla kazandı ve ondan kısa bir süre sonra Carlos Sainz ve Max Verstappen geldi.
  • Britanya GP sırasında erken bir kırmızı bayrağa neden olan bir dram, Alfa Romeo’dan Zhou Guanyu ve Williams’tan Alex Albon’un inanılmaz dramatik bir kazaya karışmasıyla yarışın başında geldi. Kaza, FIA’nın gelecek sezon için daha iyi ve daha güçlü yuvarlanma çemberleri yaratmasıyla sonuçlandı.
İLGİLİ HABERLER