Teknoloji

Çevrim içi video geniş bant internet tüketiminin yüzde 70’ini oluşturuyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Çevrim içi video (Kuzey Amerika)

İnternet bağlantısı günümüzde pek çok şey için kullanılıyor. Ancak çevrim içi ortamda video izlemek ve müzik dinlemek, internet bağlantısının kullanım alanları arasında başı çekiyor. Geniş bant internet hizmetleri şirketi Sandvine tarafından açıklanan rakamlar da, bu durumu doğruluyor.

Çevrim içi video (Kuzey Amerika)

Kuzey Amerika’yı baz alarak gerçekleştirilen araştırmada, akşam saatlerinde geniş bant internet tüketiminin hangi amaçlar doğrultusunda gerçekleştirildiği tablolar eşliğinde anlatılıyor. Grafiklerde “gerçek zamanlı eğlence” olarak yansıtılan çevrim içi video ve müzik tüketimi, ortalama bir hanenin akşamları kaydedilen web trafiğinin yüzde 70’ini kapsıyor.

Çevrim içi video (Kuzey Amerika)

Çevrim içi video geniş bant tüketiminin büyük kısmını kapsıyor

Geniş bant internet bağlantısının “web sitelerini ve e-postaları eve getiren şey” olmaktan çıkıp “videoları eve getiren şey” olmaya dönüşmesi kulağa pek şaşırtıcı gelmiyor. Çevrim içi videonun bir evin akşam video trafiğinde yüzde 35 olan payının yüzde 70’e yükselmesi de, söz konuzu dönüşümü somut biçimde ortaya koyuyor.

Çevrim içi video (Kuzey Amerika)

Bu artışta Netflix ve YouTube gibi platformlar önemli rol oynuyor. Çevrim içi videonun dışına çıkıldığında ise özellikle mobil cihazlarda sosyal paylaşım platformlarının önemli bir trafik oluşturduğu görülüyor. Sandvine verilerine göre; Facebook, Snapchat ve Instagram Kuzey Amerika’daki web trafiğinde önemli bir yer tutuyor.

İLGİLİ HABERLER